TULPINE DE ȚELINĂ UMPLUTE CU CREMĂ DE BRÂNZĂ

Bună prieteni pentru astăzi am o rețetă sănătoasă și ușor de preparat. Aceasta o poți întrebuința ca fel principal cât și ca adaos la orice alte bucate. Nu uita că brânza conține calciu dar țelina conține vitaminile A,B,C  și săruri și minerale, totodată este un bun calmant al sistemului nervos și întărește sistemul imunitar. Te îndemn să pregătești această rețetă pentru că este benefică pentru toate vârstele și totodată este una gustoasă. Vă doresc o zi cât mai frumoasă.

Ingrediente:

  • 3 tulpini de țelină (tăiate în două)
  • 100 gr. – brânză moale de vacă
  • 1 cățel de usturoi
  • 5 – 6 frunze de busuioc (sau ½ linguriță busuioc uscat)
  • 1 linguriță – smântână
  • Sare și piper negru

Pentru decor:

  • Frunze proaspete sau uscate de busuioc

Mod de preparare:

  1. Spală bine tuplinile de țelină, apoi cu ajutorul unui cuțit taie-le în jumătate pe verticală.
  2. Pune brânza într-un castron și freac-o până devine omogenă și se aseamănă cu o cremă. Adaugă peste ea cașcavalul ras, cățelul de usturoi mătunțit , smântâna, busuiocul tocat mărunt și condimentează cu sare și piper. Amestecă bine toată compoziția.
  3. Umple fiecare tulpină de țelină cu compoziția pregătită anterior (e de dorit să folosești o linguriță și să o umpli pe toată suprafața cu cremă de brânză).
  4. La sfârșit aranjeaz-o pe o farfurie plată și decorează țelina cu câteva frunze proaspete/uscate de busuioc și servește-le ca aperitiv sau ca adaos la orice tip de mâncare. Poftă bună.

Sugestii:

  • Dacă dorești bucățile de țelină să fie mai mici taie-le în 3 sau în 4.

Dacă pregătiți această rețetă, nu uitați să o fotografiați și utilizați hashtag-ul #valeriesfood

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*