Această rețetă de quiche este una sănătoasă și destul de gustoasă. Este ideală pentru un mic dejun cât și pentru alte mese ale zilei. Quiche vine din bucătăria franțuzească. Este o tartă cu un aluat sfărâmicios și crocant, umplutura sa este variată dar la bază sunt ouăle, smântâna și brânzeturile. Vă doresc poftă bună și sper să vă placă.
Ingrediente:
Pentru aluat:
- 250 gr. – făină albă
- 130 gr. – unt (rece, tăiat bucățele 2/2 cm.)
- 4 linguri – apă (rece)
- ½ linguriță – sare
Pentru umplutură:
- 6 – ouă
- 100 gr. – roșii cherry
- 250 gr. – brocoli
- 100 gr. – cașcaval (ras)
- 30 gr. – mozzarella (rasă)
- ½ cană – smântână
- 1/3 linguriță – nucșoară (rasă)
- Sare și piper negru
Mod de preparare:
- Pune făina, untul și sarea într-un robot de bucătărie și amestecă circa 10 secunde, până când obții o compoziție cu aspect de firimituri. Adaugă câte o lingură de apă rece și amestecă de fiecare dată circa 3 secunde (când torni câte o lingură de apă aluatul se îngroașă puțin și începe să se lege). Scoate-l din robotul de bucătărie pe masă, foarmează o bilă, învelește-o într-o folie alimentară și pune-o la frigider pentru circa 30 de minute.
- Între timp pune la fiert apa cu puțină sare într-un alt vas adânc. Când apa clocotește, pune broccoli (rupt în buchețele micuțe și cât mai egale) și fierbe-le 3-4 minute. Scurge-le de apă și lasă-le să se răcească complet.
- Încinge cuptorul la 190 de grade C.
- Întinde aluatul (circa 0,5 cm. grosime) pe o suprafață tapetată cu făină (aluatul întins trebuie să fie mai mare ca tava de copt, iar marginile cam 3 cm.). Pune aluatul în tavă, aranjează marginile cât de cât de dimensiuni egale, ca să primească o formă frumoasă. Înțeapă-l cu o furculiță și pune-l la copt pentru 20 de minute, până ce devine puțin auriu. Dacă în timpul coacerii aluatul se umflă, mai înțeapă-l cu furculița din loc în loc.
- Între timp bate ouăle cu smântâna, nucșoara rasă și cu 100 de gr. de cașcaval ras într-un bol și asezonează cu sare și piper.
- Scoate aluatul din cuptor și aranjează peste el buchețelele de brocoli și roșiile cherry, după care toarnă compoziția de ouă pedeasupra, presară cu mozzarella și pune la cuptor pentru 35-40 de minute sau până ce mijlocul tartei s-a întărit.
- Scoate-o din cuptor și las-o să se răcească 15- 20 de minute înainte să o tai. Poftă bună.
Sugestii:
- Quiche se pronunță CHIȘ.