TORT PUFOS CU CĂPȘUNI
Recipe by Valerie’s Food
Ingrediente:
7 7 – ouă (la temperatura camerei)
7 linguri 7 – zahăr
7 linguri 7 – făină
400-500 g 400-500 – căpșuni
1 linguriță 1 – esență de vanilie
Un praf de sare
- Pentru cremă:
300 g 300 – mascarpone
300 ml 300 – smântână dulce pentru frișcă 33%-35%
3 linguri 3 – zahăr pudră
1 linguriță 1 – esență de vanilie
Mod de preparare:
- Pun ouăle în bol, adaug un pic de sare și mixez 2 minute.
- Adaug treptat zahărul și mai mixez 7-8 minute. Apoi torn esență de vanilie, cern făina și amestec cu mișcări largi ca să nu sparg bulele de aer.
- Transfer egal aluatul în forme cu diametrul de 20cm și le pun la 180 grade C pentru 20-25 minute.
- Pun în bol mascarpone, adaug smântână dulce, zahăr pudră, esență de vanilie și mixez până obțin o compoziție pufoasă și densă.
- Când blaturile s-au răcit, le nivelez și-l tai pe fiecare în două.
- De asemenea tai căpșunile, le aranjez pe un blat, întind crema, acopăr cu un alt blat și continui tot așa, iar la final adaug al patrulea blat.
- Ung tortul pe toată suprafața cu cremă și la final îl decorez cu flori sau fructe.
- Îl pot mânca imediat sau dacă vreau să fie mai moale îl las la frigider pentru 2-3 ore.
- Tortul a ieșit pufos, proaspăt și mega delicios. Sper să vă placă! Poftă bună!