TORT PUFOS CU CĂPȘUNI

TORT PUFOS CU CĂPȘUNI

Recipe by Valerie’s Food
4.5 from 2 votes

Ingrediente:

  • 7 7 – ouă (la temperatura camerei)

  • 7 linguri 7 – zahăr

  • 7 linguri 7 – făină

  • 400-500 g 400-500 – căpșuni

  • 1 linguriță 1 – esență de vanilie

  • Un praf de sare

  • Pentru cremă:
  • 300 g 300 – mascarpone

  • 300 ml 300 – smântână dulce pentru frișcă 33%-35%

  • 3 linguri 3 – zahăr pudră

  • 1 linguriță 1 – esență de vanilie

Mod de preparare:

  • Pun ouăle în bol, adaug un pic de sare și mixez 2 minute.
  • Adaug treptat zahărul și mai mixez 7-8 minute. Apoi torn esență de vanilie, cern făina și amestec cu mișcări largi ca să nu sparg bulele de aer.
  • Transfer egal aluatul în forme cu diametrul de 20cm și le pun la 180 grade C pentru 20-25 minute.
  • Pun în bol mascarpone, adaug smântână dulce, zahăr pudră, esență de vanilie și mixez până obțin o compoziție pufoasă și densă.
  • Când blaturile s-au răcit, le nivelez și-l tai pe fiecare în două.
  • De asemenea tai căpșunile, le aranjez pe un blat, întind crema, acopăr cu un alt blat și continui tot așa, iar la final adaug al patrulea blat.
  • Ung tortul pe toată suprafața cu cremă și la final îl decorez cu flori sau fructe.
  • Îl pot mânca imediat sau dacă vreau să fie mai moale îl las la frigider pentru 2-3 ore.
  • Tortul a ieșit pufos, proaspăt și mega delicios. Sper să vă placă! Poftă bună!
 
 
 
 
 
Посмотреть эту публикацию в Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Публикация от Valeria Țurcan (@valeriesfood)

 

Dacă pregătiți această rețetă, nu uitați să o fotografiați și utilizați hashtag-ul #valeriesfood

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*