TORT DE CLĂTITE „COMORILE VERII” | Rețetă + Video

Bună ziua dragilor. Astăzi este o zi importantă pentru mine pentru că în ziua aceasta, cu 23 de ani în urmă mama mi-a dat viaţă. Sunt foarte norocoasă că m-am născut în această perioadă a anului, deoarece mă înconjoară o multitudine de fructe şi legume proaspete. Astăzi am pregătit un tort de clătite şi l-am numit COMORILE VERII, de ce? Pentru că l-am înfrumuţesat cu o varietate mare de mure şi cireşe. Am cumpărat tot ce am văzut la piaţă şi sunt fericită pentru că a ieşit un tort nemaipomenit de gustos şi frumos. Îl puteţi înfrumuseţa cu ce doriţi, de asemenea îl puteţi pregăti în orice anotimp şi puteţi să îl înfrumuseţaţi cu fructe de sezon. Sper să vă placă reţeta de astăzi. Să aveţi o zi cât mai gustoasă în continuare şi poftă bună!!!

IMG_3578site

IMG_3556site

Ingrediente:

Pentru clătite:

  • 1 litru – lapte de vaci
  • 500 gr. – făină albă
  • 50 gr. – unt topit
  • 5 ouă de găină
  • 2 linguri – zahăr
  • ¼ linguriţă – sare
  • 1 linguriţă – esenţă de vanilie
  • Ulei de floarea soarelui

Pentru cremă:

  • 500 gr. – mascarpone
  • 300 ml. – smântână dulce de 35%
  • 100 gr. – zahăr pudră
  • Coaja rasă de la o lămâie
  • 1 linguriţă – esenţă de vanilie

Comorile verii:

  • 100 gr. – cireşe
  • 50 gr. – agriş
  • 50 gr. – coacăză neagră
  • 100 gr. – zmeură
  • 100 gr. – mure

Dificultate: Mică spre Mediu

Timp de pregătire: 25 minute

Timp de gătire: 50 minute

Timp de aşteptare: 3 ore

Timp total: 4 ore şi 15 minute

Numărul de porţii: 8-10

IMG_3547site

Mod de preparare:

  1. Pregăteşte aluatul pentru clătite: Ia un vas încăpător, sparge ouăle în el, adaugă vanilie, unt topit, zahăr, sare și mixează câteva secunde. Adaugă făina în mixtura de ouă, amestecă cu ajutorul unui tel toate ingredientele până vor fi încorporate. Trebuie să-ți iasă un aluat dens (în caz că aluatul e prea dens adaugă pe parcurs câte puţin lapte). Adaugă treptat laptele și amestecă atent cu telul, asta te va ajuta să primești un aluat fin și fără cocoloaș
  2. Încinge o tigaie plată (cu marginile drepte și cu fundul subțire cu diametru de 25 cm.) la foc mediu. Unge la început tigaia cu puțin ulei. Toarnă un polonic mic de aluat în tigaie și rotește-o pentru ca acesta să se întindă pe toată suprafața tigăii într-un strat cât mai uniform. Când marginile clătitei încep să se desprindă de tigaie, întoarce-o și las-o circa 10-15 secunde, apoi scoate-o pe o farfurie. Procedează la fel până când termini tot aluatul. Lasă clătitele să se răcească complet.
  3. Între timp, ocupă-te de cremă: pune toate ingredientele pentru cremă într-un bol încăpător, mixează bine cu ajutorul unui mixer. Crema ta trebuie să fie densă.
  4. Începe să asamblezi tortul: Pune treptat câte o clătită într-o formă de copt cu fundul detaşabil, după care unge-o cu o lingură de cremă de mascarpone pe toată suprafaţa. Repetă acelaşi lucru până finisezi toată crema şi clătitele. Întinde crema de brânză rămasă (aproximativ o lingură) pe mijlocul cercului a ultimei clătite, lăsând o margine de aproximativ 3-4 cm. Acoperă tava cu o folie de aluminiu sau cu una alimentară şi dă-o la frigider pentru 2-3 ore.
  5. Scoate tava din frigider, după care acoper-o cu mure sau alte fructe preferate, decorează cu frunze de mentă şi zahăr pudră. Poftă bună!

IMG_3447site

IMG_3528site

Dacă pregătiți această rețetă, nu uitați să o fotografiați și utilizați hashtag-ul #valeriesfood

2 Comentarii

  1. De mai mult timp ziceam să încerc acestă rețetă. O să mă ghidez după recomandările conținute în această postare. Bravo pentru ceea ce faci! Baftă în continuare!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*