TOCĂNIȚĂ DE ROȘII CU ARDEI COPȚI ȘI MĂMĂLIGUȚĂ
Recipe by Valerie’s Food
Ingrediente:
1,5 kg roșii
10-12 ardei mici
1 ceapă
5-6 căței de usturoi
2 linguri smântână 20% grăsime
50 ml apă
1 lingură făină
700 ml apă (pentru mămăligă)
150 g mălai mărunt
50 g unt
Sare și piper negru
Mod de preparare:
- Torn apă fierbinte peste roșii și le las 8-10 minute.
- Între timp aranjez ardeii pe tavă și o dau la cuptor.
- Tai ceapa cubulețe.
- După ce am scurs roșiile de apă, le curăț de coajă, apoi le tai cubulețe.
- În tigaia încinsă torn ulei, adaug ceapă și o rumenesc 4-5 minute.
- Apoi pun roșiile, cimbru uscat, sare, piper negru și gătesc la foc mediu 25 minute.
- După ce ardeii s-au răcit un pic îi curăț de coajă.
- Pun smântână în bol, torn apă, adaug făină, zdrobesc usturoii, pun sare și mixez până nu mai sunt cocoloașe.
- Torn mixtura peste roșii, amestec, aranjez ardeii și las totul să fiarbă la foc mic 10-15 minute.
- După ce a fiert apa, pun sare, adaug mălaiul și mixez energic, fierb mămăligă 10-15 minute și la final pun untul.
- Servesc tocănița cu mămăliguță.
- Această mâncare îmi amintește de bunica și datorită acestor produse minunate crescute cu drag de către gospodarii noștri am obținut gustul copilăriei mele.