PUI CROCANT CU ROȘII ȘI BURRATA
Recipe by Valerie’s Food
Ingrediente:
600 g piept de pui
3 ouă
4 linguri făină
100 g pesmeți măcinați
1 linguriță usturoi uscat
7-8 linguri ulei de măsline
600 g roșii cherry
1 cățel de usturoi
3-4 frunze de busuioc
1 lingură cremă de oțet balsamic
2 burrata
Sare și piper negru
Mod de preparare:
- Bat bine pieptul de pui. Îl asezonez cu sare și piper negru.
- Condimentez pesmeții cu sare, piper negru, usturoi uscat și amestec.
- Trec pieptul de pui prin făină, apoi prin ou și la final îl acopăr bine cu pesmeți.
- Torn ulei de măsline în tigaie, adaug fileurile de pui și le prăjesc pe ambele părți câte 4 minute.
- Scot bucățile pe prosop de hârtie să se scurgă excesul de ulei.
- Într-o altă tigaie torn ulei, adaug roșiile, zdrobesc usturoi, pun busuioc proaspăt, cremă de oțet balsamic și gătesc la foc mare 3-4 minute.
- Servesc fileul de pui cu roșii și burrata cremoasă. Stropesc cu ulei de măsline și decorez cu busuioc.
- Această combinație e formidabilă. Sper să vă placă și vouă rețeta. Poftă bună!