CREVEȚI ÎN 10 MINUTE
Recipe by Valerie’s Food
Ingrediente:
700 g creveți decorticați cu calibru 20/30
60 g unt
200 ml vin alb sec
1 lingură ulei de măsline
10-12 căței de usturoi
1 lingură suc de lǎmâie
Sare și piper negru
Mod de preparare:
- Pun untul în tigaie, torn ulei și din moment ce untul s-a topit adaug usturoi pisat, amestec și pun creveții, condimentez cu sare și piper.
- Îi gătesc 3-4 minute la foc mare.
- Apoi torn vin alb și îi mai fierb 3 minute amestecând din când în când.
- La final storc suc de lămâie, adaug pătrunjel tocat și sting focul.
- Creveții au ieșit aromați, scăldați într-un sos puțin acrișor și se pot servi cu paste, orez sau doar cu pâine proaspătă. E o rețetă perfectă când nu aveți mult timp pentru gătit și vă doriți totodată ceva delicios.