GALETĂ CU CAISE | Rețetă+Video

GALETĂ CU CAISE

Recipe by Valerie’s Food
0.0 from 0 votes

Ingrediente:

  • 600-700 g caise

  • 2-3 linguri zahăr brun

  • 1 ou

  • 50 g fulgi de migdale

  • Pentru aluat:
  • 300 g făină

  • 100 g zahăr pudră

  • 180 g unt

  • 1 ou mare

  • Un pic de sare

Mod de preparare:

  • Pun făină în bol, adaug zahăr pudra și sare.
  • Tai untul rece cubulețe.
  • Încorporez untul cu ingredientele solide până obțin o compoziție nisipoasă.
  • Sparg un ou, încorporez, formez o bilă, o învelesc în folie alimentară și o pun la frigider pentru 30-40 de minute.
  • Tai aluatul în două și întind în formă de cerc. Transfer pe o tavă tapetată cu foaie de copt.
  • Tai caisele în jumătate, îndepărtez sâmburii și le aranjez în mijlocul cercului.
  • Aduc marginile spre mijloc și le ung cu ou. Presar zahăr brun atât în interiorul tartei cat și la margini.
  • Decorez marginile cu fulgi de migdale și pun galetele la 190 grade C pentru 30-35 de minute.
  • Servesc galetele calde cu înghețată. Poftă bună

Recipe Video

Dacă pregătiți această rețetă, nu uitați să o fotografiați și utilizați hashtag-ul #valeriesfood

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*