GALETĂ CU CAISE
Recipe by Valerie’s Food
Ingrediente:
600-700 g caise
2-3 linguri zahăr brun
1 ou
50 g fulgi de migdale
- Pentru aluat:
300 g făină
100 g zahăr pudră
180 g unt
1 ou mare
Un pic de sare
Mod de preparare:
- Pun făină în bol, adaug zahăr pudra și sare.
- Tai untul rece cubulețe.
- Încorporez untul cu ingredientele solide până obțin o compoziție nisipoasă.
- Sparg un ou, încorporez, formez o bilă, o învelesc în folie alimentară și o pun la frigider pentru 30-40 de minute.
- Tai aluatul în două și întind în formă de cerc. Transfer pe o tavă tapetată cu foaie de copt.
- Tai caisele în jumătate, îndepărtez sâmburii și le aranjez în mijlocul cercului.
- Aduc marginile spre mijloc și le ung cu ou. Presar zahăr brun atât în interiorul tartei cat și la margini.
- Decorez marginile cu fulgi de migdale și pun galetele la 190 grade C pentru 30-35 de minute.
- Servesc galetele calde cu înghețată. Poftă bună