Dacă aș deschide mâine un restaurant, acest burger la sigur ar fi în meniu.
SMASHED BURGER
Recipe by Valerie’s Food
Ingrediente pentru 4 burgere:
640 g tocătură de vită
4 chifle pentru burger
8 felii de brânză cheddar
1 roșie mare tăiată felii subțiri
1 linguriță unt ghee sau 1 lingură ulei de măsline
Sare și piper negru
- Pentru sos:
3 linguri ketchup
2 linguri maioneză
1 linguriță muștar
1 castravete murat
1/4 ceapă
Directions
- Formez bile a câte 80g fiecare.
- În tigaia încinsă pun unt ghee sau un pic de ulei. Pun 2 bile, le acopăr cu foaie de copt și le aplatizez cu un obiect greu. Condimentez carnea cu sare, piper și prăjesc 2 minute.
- Le întorc pe partea cealaltă, condimentez cu sare, adaug brânză cheddar, torn câțiva stropi de apă, acopăr cu capac și mai gătesc 2 minute.
- Le suprapun una peste alta și le scot din tigaie.
- După rumenesc chiflele.
- Pentru sos am nevoie de ketchup, maioneză, muștar, ceapă și castravete murat ambele tăiate mărunt și amestec.
- Baza chiflei o ung cu sos, adaug carnea, deasupra pun felii de roșie, ung și partea de sus cu sos, apoi o suprapun.
- Neapărat încercați acest burger, la sigur o să vă impresioneze. Pe cât de simplu se prepară, pe atât de delicios este.