PARMIGIANA DE VINETE
Recipe by Valerie’s Food
Ingrediente:
3-4 3-4 vinete
1/2 1/2 ceapă
4-5 4-5 căței de usturoi
3-4 linguri 3-4 ulei de măsline
1 lingură 1 pastă de roșii uscate
680 g 680 pasata de roșii
4-5 4-5 frunze de busuioc
1 lingură 1 pesmeți măcinați
60 g 60 parmezan
2 2 bulbi de mozzarella
Mod de preparare:
- Torn ulei în tigaie, adaug ceapă, usturoi și călesc 4-5 minute.
- Pun pastă de roșii uscate pentru un gust mai intens și adaug Pasata. La final pun busuioc tocat, sare și gătesc la foc mic 25 minute.
- Am tăiat vinetele felii, le aranjez pe o tavă de copt tapetată cu foaie de copt, condimentez cu sare, stropesc ulei de măsline și pun la 250 grade C pentru 20 minute.
- Ung baza tavei cu sos, aranjez un strat de vânătă, apoi rup bucăți mici mozzarella, presar parmezan și mai adaug al doilea strat de vânătă. După ce aranjez al treilea strat de vânătă, pun sos, mozzarella, parmezan și la final presar pesmeți măcinați pentru o notă crocantă.
- Pun tava la 190 grade C pentru 35-40 de minute.
- Această parmigiana de vinete a ieșit delicioasă. E preferata mea și o pot servi atât ca aperitiv cât și ca fel principal. Sper să vă placă și vouă! Poftă bună!