Bună ziua dragi cititori. Astăzi vă arăt cum să pregătiți un terci de ovăz simplu și delicios. În familia noastră obișnuim de câteva ori pe săptămână să mâncăm la micul dejun terci de ovăz. Ovăzul are o varietate de vitamine de care are nevoie organismul nostru cum ar fi Vitamina B, E, fier, zinc și multe altele. Vă îndemn să gătiți acest terci cel puțin două dimineți în săptămână, vă veți simți mult mai energici.Vă doresc un început de săptămână cât mai gustos și poftă bună.
Ingrediente:
Pentru decor:
Dificultate: Mică
Timp de pregătire: 0 minute
Timp de gătire: 15 minute
Timp total: 15 minute
Număr de porții: 4
Mod de preparare:
- Toarnă laptele și apa într-o cratiță la foc mare.
- Când începe a fierbe, adaugă fulgii de ovăz. Dă focul încet și lasă totul să clocotească circa 10 minute, amestecând din când în când.
- După ce au trecut 10 minute trebuie să obții un terci de ovăz cremos și neted. În caz că îți place puțin mai lichid mai adaugă puțin lapte sau apă și vei obține consistența care îți place.
- Toarnă terciul în boluri, pune deasupra miere, dulceață, scorțișoară sau orice altceva dorești cum ar fi: banană, kiwi, mure, nuci, semințe și așa mai departe. Poftă bună.