Bună prieteni. Astăzi sunt bucuroasă să vă prezint o rețetă care demult am dorit să o pregătesc numai că nu găseam ingredientul potrivit și anume smochinele. Mergând prin piață am dat de o doamnă care vindea smochine (pe care eu niciodată nu le-am gustat). Așa că am cumpărat vreo 5, am mers acasă entuziasmată și când am gustat chiar mi-au plăcut. A doua zi am mers la piață și mi-am mai cumpărat, după care am pregătit o tartă simpă, delicioasă cu smochine și miere.
Ingrediente:
- 600 gr. – aluat foitaj
- 10 – smochine
- 1 ou
- Miere lichidă
- Ulei (pentru uns)
- Făină (pentru pudrat)
Mod de preparare:
- Încinge cuptorul la 190 de grade C.
- Întinde puțin foaia de aluat pe o planșetă presărată cu făină. Cu ajutorul unei farfurii de circa 12-15 cm. decupează 4 cercuri. Presează cu degetul arătător aluatul pentru a obține marginile de un centimetru.
- Pune cercurile pe o tavă mare de copt unsă cu puțin ulei.
- Taie smochinele felii și aranjează-le pe toată suprafața tartei (în interiorul marginilor).
- Unge marginile cu ou.
- Coace tarta circa 20 de minute sau până ce aluatul va crește împrejurul smochinelor și va deveni crocant și auriu.
- Scoate tartele din cuptor și lasă-le să se răcească puțin. După care presară-le cu puțină miere deasupra.
- Servește-le reci cu o cană de ceai, cafea sau chiar înghețată. Poftă bună.