TARTĂ CU SMOCHINE ȘI MIERE

Bună prieteni. Astăzi sunt bucuroasă să vă prezint o rețetă care demult am dorit să o pregătesc numai că nu găseam ingredientul potrivit și anume smochinele. Mergând prin piață am dat de o doamnă care vindea smochine (pe care eu niciodată nu le-am gustat). Așa că am cumpărat vreo 5, am mers acasă entuziasmată și când am gustat chiar mi-au plăcut. A doua zi am mers la piață și mi-am mai cumpărat, după care am pregătit o tartă simpă, delicioasă cu smochine și miere.

Ingrediente:

  • 600 gr. – aluat foitaj
  • 10 – smochine
  • 1 ou
  • Miere lichidă
  • Ulei (pentru uns)
  • Făină (pentru pudrat)

Mod de preparare:

  1. Încinge cuptorul la 190 de grade C.
  2. Întinde puțin foaia de aluat pe o planșetă presărată cu făină. Cu ajutorul unei farfurii de circa 12-15 cm. decupează 4 cercuri. Presează cu degetul arătător aluatul pentru a obține marginile de un centimetru.
  3. Pune cercurile pe o tavă mare de copt unsă cu puțin ulei.
  4. Taie smochinele felii și aranjează-le pe toată suprafața tartei (în interiorul marginilor).
  5. Unge marginile cu ou.
  6. Coace tarta circa 20 de minute sau până ce aluatul va crește împrejurul smochinelor și va deveni crocant și auriu.
  7. Scoate tartele din cuptor și lasă-le să se răcească puțin. După care presară-le cu puțină miere deasupra.
  8. Servește-le reci cu o cană de ceai, cafea sau chiar înghețată. Poftă bună.

Dacă pregătiți această rețetă, nu uitați să o fotografiați și utilizați hashtag-ul #valeriesfood

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*