SANDWICH CU STEAK DE VITĂ

Bună ziua dragilor. Astăzi am pregătit un sandwich cu steak de vită. Este o rețetă fenomenală, carnea este moale, suculentă și toate aromele se potrivesc nemaipomenit. De asemenea vă sugerez să jonglați cu aromele, dacă nu vă place rozmarinul adăugați cimbru, dacă doriți să mai condimentați carnea cu alt ceva, asta și făceți. Toată plăcerea gătitului este de a experimenta cu gusturile și nu vă temeți să faceți asta. Mie nu-mi rămâne decât să vă spun poftă bună și o zi cât mai frumoasă.

Ingrediente:

  • Un cotlet de vită cu os (de circa 500 gr.)
  • 1 baghetă
  • 1 roșie
  • O mână bună de rucola (spălată și dezvântată)
  • 2-3 linguri de muștar (cu boabe întregi)
  • Parmesan (sau orice alt cașcaval preferi)
  • Oțet balsamic
  • 1 lingură – rozmarin (uscat sau proaspăt)
  • Ulei de măsline
  • Sare și piper negru

Mod de preparare:

  1. Condimentează cu sare și piper cotletul de vită, apoi stropește-l cu puțin ulei de măsline. Masează carnea pe ambele părți pentru a pătrunde mai bine condimentele.
  2. Încinge o tigaie la foc mare. Pune 2 linguri de ulei, așează carnea în tigaie și pune deasupra rozmarinul. Rumenește-o pe ambele părți după care micșorează focul la minim, cu ajutorul unei linguri stropește carnea cu uleiul din tigaie. Coace carnea după preferință (să fie în sânge 1-2 minute pe ambele părți, mediu 4-5 minute pe fiecare parte sau bine coaptă 6-7 minute pe fiecare parte).
  3. Scoate carnea din tigaie și pune-o pe un platou, acoper-o cu o folie de aluminiu și las-o să stea 5 minute.
  4. Taie bagheta in două pe orizontală stropește-o cu puțin ulei și pune-o pe o tavă cu tăietura în jos. Pune-o în cuptorul preâncălzit la 200 de grade C și rumenește-o câteva minute.
  5. Scoate bagheta din cuptor și unge-o pe o parte cu muștar.
  6. Taie roșia felii și aranjeaz-o peste o jumătate de baghetă.
  7. Pune rucola într-un bol și condimenteaz-o cu sare și piper, stropește-o cu câteva picături de oțet balsamic și ulei de măsline. Amestecă totul împreună și așeaz-o peste roșii.
  8. Taie carnea felii și amestec-o cu zeama rămasă de la friptură.
  9. Pune feliile de carne peste rucola, stropește-o cu oțet balsamic și ulei de măsline. Acoper-o cu câteva fâșii de parmezan, apoi astupă totul cu cealaltă jumătate de baghetă. Poftă bună.

Sugestii:

  • Poți folosi o tigaie grill sau grătar pentru a coace carnea.

Dacă pregătiți această rețetă, nu uitați să o fotografiați și utilizați hashtag-ul #valeriesfood

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*