Bună ziua dragii mei. Astăzi am pentru voi un mic dejun cu care vă puteți alinta dimineața. Este unul consistent și delicios, iar copii vor fi minunați de el. Sunt niște rulouri de pâine umplute cu nutella și banane, prăjite în ou și tăvălite în zahăr pudră și scorțișoară. Cea mai bună parte este că le puteți umple cu ce doriți, cum ar fi brânză, cremă de brânză, căpșuni, mure și multe altele. Vă doresc o zi cât mai frumoasă și poftă bună.
Ingrediente:
- 6 felii de pâine pentru toast
- 1 banană
- 3-4 linguri de Nutella
- 1-2 ouă de găină (în dependență de mărime)
- 1 lingură zahăr pudră
- 1 linguriță (rasă) de scorțișoară
- Ulei
Mod de preparare:
- Taie la fiecare felie de pâine marginile mai tari.
- Cu un melesteu aplatizează puțin feliile de pâine.
- Taie banana în bucăți (după preferință).
- Întinde nutella pe toată suprafața pâinei.
- Pune bucățile de banană într-un rând pe partea de jos la fiecare bucată de pâine.
- Rulează feliile de pâine (nutella v-a ține rulourile sigilate).
- Pune o tigaie cu puțin ulei la foc mediu.
- Ia câte un rulou și trece-l prin oul zbătut (scuturând excesul) apoi pune-l pe tigaie. Procedează la fel cu restul de role. Rumenește-le pe toate părțile.
- Scoate rulourile pe un șervețel de hârtie pentru a absorbi excesul de grăsime (pentru câteva secunde).
- Între timp amestecă zahărul pudră cu scorțișoara pe o farfurie plată. Trece fiecare rulou prin mixtura de zahăr și scorțișoară încât să fie acoperit pe toate părțile.
- Servește rulourile imediat (cât sunt calde).