Bună ziua dragii mei. Astăzi vă propun o rețetă italiană de paste bolognese. Puteți alege orice tip de paste la acest sos. Sper să vă placă versiunea mea de paste bolognese și vă doresc o zi cât mai frumoasă. Poftă bună.
Ingrediente:
- 250 gr. – pappardelle (sau alte paste după preferință)
- 4 linguri – parmesan ras
- Sare
Pentru Sos Bolognese:
- 300 gr. – carne de vită (tocată)
- 200 gr. – carne de porc (tocată)
- 1 ceapă mare (curățată și tăiată cubulețe mici)
- 1 morcov mare (curățat și tăiat cubulețe mici)
- 1 tulpină de țelină (tăiată cubulețe mici)
- 50 gr. – vin roșu de masă
- 500 gr. – pasata/roșii din conservă/roșii proaspete decojite și tăiate cubulețe
- 2 frunze de dafin5 frunze de busuioc proaspăt sau 1 linguriță busuioc uscat
- 1 vârf de cuțit – scorțișoară sau nucșoară rasă
- 2 linguri – ulei de măsline sau de floarea soarelui
- Sare și piper negru
Mod de preparare:
- Încinge la foc mare o cratiță încăpătoare, adaugă carnea tocată și călește-o până se evaporă apa. Apoi adaugă vinul și de asemenea așteaptă până se va evapora alcoolul și lichidul.
- Adaugă ceapa, morcovul și țelina, pasata sau roșiile împreună cu ½ pahar de apă plată, frunze de dafin, busuioc, scorțișoara, condimentează cu sare și piper. Amestecă toate ingredientele.
- Trebuie să duci sosul până la punctul de fierbere, după care să micșorezi flacără. Pune capacul și lasă-l să se coacă circa o oră și jumătate sau două (amestecând din când în când).
- După ce a trecut timpul de coacere, sosul trebuie să obțină o consistență mai groasă și apa să se evapore. În caz că sosul mai are nevoie să se îngroașe sau să se evapore apa, mai lasă-l la foc pentru circa 30 de minute.
- Pune la fiert apă cu puțină sare într-un vas adânc. Când apa clocotește, adaugă pastele și fierbe-le conform instrucțiunilor de pe pachet.
- Pune o strecătoare în chiuvetă și strecoară pastele, după care adaugă-le în sosul făcut mai devreme și rade deasupra puțin parmezan. Încorporează-le bine în sos, apoi plasează-le pe o farfurie plată.
- Decorează cu câteva frunze de busuioc proaspăt și rade deasupra parmezan.