PASTE BOLOGNESE

Bună ziua dragii mei. Astăzi vă propun o rețetă italiană de paste bolognese. Puteți alege orice tip de paste la acest sos. Sper să vă placă versiunea mea de paste bolognese și vă doresc o zi cât mai frumoasă. Poftă bună.

Ingrediente:

  • 250 gr. – pappardelle (sau alte paste după preferință)
  • 4 linguri – parmesan ras
  • Sare

Pentru Sos Bolognese:

  • 300 gr. – carne de vită (tocată)
  • 200 gr. – carne de porc (tocată)
  • 1 ceapă mare (curățată și tăiată cubulețe mici)
  • 1 morcov mare (curățat și tăiat cubulețe mici)
  • 1 tulpină de țelină (tăiată cubulețe mici)
  • 50 gr. – vin roșu de masă
  • 500 gr. – pasata/roșii din conservă/roșii proaspete decojite și tăiate cubulețe
  • 2 frunze de dafin5 frunze de busuioc proaspăt sau 1 linguriță busuioc uscat
  • 1 vârf de cuțit – scorțișoară sau nucșoară rasă
  • 2 linguri – ulei de măsline sau de floarea soarelui
  • Sare și piper negru

Mod de preparare:

  1. Încinge la foc mare o cratiță încăpătoare, adaugă carnea tocată și călește-o până se evaporă apa. Apoi adaugă vinul și de asemenea așteaptă până se va evapora alcoolul și lichidul.
  2. Adaugă ceapa, morcovul și țelina, pasata sau roșiile împreună cu ½ pahar de apă plată, frunze de dafin, busuioc, scorțișoara, condimentează cu sare și piper. Amestecă toate ingredientele.
  3. Trebuie să duci sosul până la punctul de fierbere, după care să micșorezi flacără. Pune capacul și lasă-l să se coacă circa o oră și jumătate sau două (amestecând din când în când).
  4. După ce a trecut timpul de coacere, sosul trebuie să obțină o consistență mai groasă și apa să se evapore. În caz că sosul mai are nevoie să se îngroașe sau să se evapore apa, mai lasă-l la foc pentru circa 30 de minute.
  5. Pune la fiert apă cu puțină sare într-un vas adânc. Când apa clocotește, adaugă pastele și fierbe-le conform instrucțiunilor de pe pachet.
  6. Pune o strecătoare în chiuvetă și strecoară pastele, după care adaugă-le în sosul făcut mai devreme și rade deasupra puțin parmezan. Încorporează-le bine în sos, apoi plasează-le pe o farfurie plată.
  7. Decorează cu câteva frunze de busuioc proaspăt și rade deasupra parmezan.

Dacă pregătiți această rețetă, nu uitați să o fotografiați și utilizați hashtag-ul #valeriesfood

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*