CUPCAKES FESTIVE CU NUTELLA

Bună prieteni, astăzi am pentru voi o rețetă cu ciocolată, cu muuultă ciocolată. Aceste cupcake-uri sunt foarte gustoase, moi și pufoase. De asemenea sunt bine-venite la orice festivitate, atunci când ai musafiri sau chiar și atunci când vreai să te alinți cu ceva delicios. Vă îndemn să le pregătiți, casa deodată se va umple de un miros intens de ciocolată. Iar eu vă spun poftă bună.

Ingrediente:

Pentru cupcakes:

  • 200 gr. – făină albă (cernută)
  • 1 linguriță – praf de copt (cernut)
  • 200 gr. – zahăr
  • 120 gr. – unt (la temperatura camerei)
  • 3 ouă
  • 3 linguri – lapte
  • 1 linguriță – extract de vanilie
  • 1, ½ lingură – nutella

Pentru umplutură:

  • 6-7 lingurițe – nutella

Pentru cremă:

  • 100 gr. – unt (la temperatura camerei)
  • 70 gr. – Philadelphia
  • 280 gr. – zahăr pudră
  • 1 lingură – nutella

Mod de preparare:

  1. Încălzește cuptorul la 170 de grade C.
  2. Pentru cupcakes: Pune untul, ouăle, zahărul, nutella, făina și praful de copt într-un bol. Cu ajutorul unui mixer amestecă tot împreună circa 3-4 minute (consistența aluatului v-a fi groasă).
  3. Amestecă laptele cu vanilia și adaugă-l treptat peste aluat continuând să mixezi.
  4. Așează foițele de copt în tava specială pentru cupcakes. Umple fiecare foiță cu circa 2/3 de aluat. Pune tava la cuptor și coace circa 20-22 de minute. Scoate-le pe un platou și lasă-le să se răcească complet.
  5. Pentru umplutură: După ce s-au răcit complet, ia fiecare cupcake și scobește-l în centru cu ajutorul unei lingurițe și ve-i primi o secțiune mică pentru a o umple cu nutella, având grijă să nu ajungi la fundul cupcake-ului.
  6. Umple fiecare secțiune scobită anterior cu câte ½ linguriță de nutella.
  7. Pentru cremă: Pune într-un bol untul, Philadelphia și mixează cu ajutorul mixerului 1-2 minute sau până ce se v-a primi o cremă pufoasă. Adaugă treptat zahărul pudră continuând să mixezi. La sfârșit pune nutella și mai mixează 1-2 minute până se încorporează (textura trebuie să fie densă).
  8. Transferă crema într-un șpriț sau într-un sac de patiserie și decorează circular fiecare cupcake lăsând puțin loc pe la margini. Poftă bună.

Sugestii:

  • Folosește un băț de chibrit sau unu special pentru a verifica cupcake-urile, dacă iese curat atunci este gata.

Dacă pregătiți această rețetă, nu uitați să o fotografiați și utilizați hashtag-ul #valeriesfood

2 Comments

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*