Bună prieteni, astăzi am pentru voi un aperitiv rapid de realizat și impresionant. Dacă aveți oaspeți neașteptați sau vreți să vă impresionați familia atunci asta este rețeta potrivită. Bucătăria se umple de o aroma plăcută și delicioasă. Mai mult de atât, toți vor rămâne plăcut uimiți de felul arătos al acestor rulouri de pizza. Vă urez poftă bună.
Ingrediente:
- 800 gr. – aluat foitaj
- Făină pentru pudrat
- 1 ou bătut
- 150 gr. – cașcaval (ras)
- 5 – 6 linguri – piureu de roșii (sau ketchup)
- ½ linguriță – oregano uscat
- Sare
- Ulei (pentru a unge tava)
Mod de preparare:
- Încinge cuptorul la 180 de grade C.
- Pe o planșetă presărată cu făină, întinde aluatul într-o formă dreptunghiulară de câțiva milimetri grosime.
- Într-o farfurie pune piureul de roșii sau ketchup-ul împreună cu oregano și puțină sare (pentru gust), amestecă ingredientele până se încorporează.
- Întinde sosul de roșii pe toată suprafața aluatului (lăsând circa 1 cm. pe la margini). Deasupra presară cașcavalul ras.
- Rulează strâns aluatul din partea cu lungimea mai mare, după care cu un cuțit bine ascuțit taie felii de circa 3 cm.
- Unge o tavă plată de copt cu ulei.
- Aranjează rulourile pe orizontală în tava pregătită anterior. Unge-le cu ou bătut și pune-le la cuptor pentru circa 20 de minute sau până ce rulourile se rumesc frumos. Poftă bună.