MERE UMPLUTE CU NUCI ȘI STAFIDE

Bună prieteni. Astăzi am pregătit o rețetă de sezon cu mere. Mi-a plăcut mult combinația de mere coapte cu nuci, stafide și fulgi de ovăz. Această rețetă vă poate servi atât ca desert cât și ca un mic dejun gustos. Le puteți combina cu iaurt, înghețată sau pur și simplu cu ceai sau cafea. Sper să vă placă varianta mea de mere coapte. Vă doresc o săptămână cât mai frumasă și desigur că – poftă bună.

Ingrediente:

  • 7 mere (de dimensiuni medii)
  • ½ cană – nuci
  • 10 – migdale
  • 4 linguri – fulgi de ovăz (mărunți)
  • 2 linguri – stafide
  • ½  linguriță – scorțișoară
  • 3 linguri – zahăr pudră
  • 3 linguri – unt (la temperatura camerei)
  • 3 biscuiți simpli cu lapte (sau cu cacao)
  • ½ pahar – apă plată

Mod de preparare:

  1. Încălzește cuptorul la 170 de grade C.
  2. Spală bine merele, taie-le căpăcelele din dreptul codițelor și scobește-le cât mai mult, pentru a avea destul loc pentru umplutură, însă cu mare grijă (să nu rupi sau să spargi mărul).
  3. Adaugă într-un blender nucile, migdalele, 2 linguri de unt, scorțișoara și zahărul pudră, mixează tot și vei primi o compoziție lipicioasă. Varsă compoziția primită într-un bol, adaugă stafide, fulgi de ovăz și amestecă bine cu o lingură până se vor încorpora toate ingredientele.
  4. Cu ajutorul unui blender zdrobește biscuiții cu 1 lingură de unt (textura primită se va aseamăna cu nisipul umed).
  5. Cum umplem merele: Umple fiecare măr cu mixtura de nuci apoi pune deasupra câte o linguriță de     biscuiți zdrobiți cu unt. Pune-le într-o tavă adâncă de copt și adaugă-le la fund puțină apă.
  6. Coace circa 35-40 de minute.
  7. Scoate merele din cuptor și servește-le cu înghețată, iaurt sau orice altceva dorești.

Sugestii:

  • Pentru mere mai tari – coace-le fără folie de aluminiu.
  • Pentru mere mai moi – coace-le circa 25 de minute cu folie de aluminiu după care scote-o și mai coace-le 10-15 minute ca biscuiții să devină crocanți, iar merele să se rumenească frumos.

Dacă pregătiți această rețetă, nu uitați să o fotografiați și utilizați hashtag-ul #valeriesfood

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*