Bună dragii mei. În această duminică frumoasă mi-a venit ideea să gătesc ceva dulce și anume un chec cu pere. Perele și cacao se potrivesc minunat și oferă checului un gust fin și o aromă plăcută. Pot să vă descriu mult și bine gusturile extraordinare a acestui chec însă trebuie să îl pregătiți ca să înțelegeți despre ce este vorba. Vă doresc o zi frumoasă și poftă bună.
Ingrediente:
- 2 pahare – făină albă
- 1 pahar – zahăr
- 100 gr. – unt topit
- 200 gr. – smântână
- 3 ouă
- 2 linguri cu vârf cacao (de calitate înaltă)
- 1 plic – praf de copt (10 gr.)
- 1 linguriță – extract de vanilie
- 3 pere mari
Pentru decor:
- Zahăr pudră
Mod de preparare:
- Încălzește cuptorul la 170 de grade C.
- Amestecă bine zahărul și ouăle într-un bol, adaugă untul topit, extractul de vanilie și smântâna, apoi mixează până primești o compoziție fină.
- Adaugă în compoziție ingredientele solide – făina, cacao, praful de copt (toate ingredientele trebuie să fie cernute) și amestecă-le bine. Asigură-te ca mixtura trebuie să fie fără cocolașe.
- Spală și curăță perele de coajă, taie-le în jumătate, apoi scoate-i miezul și sâmburii. Fiecare jumătate taie-o în 3 felii.
- Toarnă aluatul într-o tava de copt unsă cu unt și întinde-l uniform pe toată suprafața. Așează deasupra feliile de pere.
- Coace circa 40 de minute sau până ce checul este gata.
- Scoate checul și lasă-l să se răcească, apoi scoate-l din tavă și presară cu zahăr pudră.
Sugestii:
- Folosește un băț de chibrit pentru a verifica checul, dacă iese curat atunci checul este gata.
