CHEC CU PERE

Bună dragii mei. În această duminică frumoasă mi-a venit ideea să gătesc ceva dulce și anume un chec cu pere. Perele și cacao se potrivesc minunat și oferă checului un gust fin și o aromă plăcută. Pot să vă descriu mult și bine gusturile extraordinare a acestui chec însă trebuie să îl pregătiți ca să înțelegeți despre ce este vorba. Vă doresc o zi frumoasă și poftă bună.

Ingrediente:

  • 2 pahare – făină albă
  • 1 pahar – zahăr
  • 100 gr. – unt topit
  • 200 gr. – smântână
  • 3 ouă
  • 2 linguri cu vârf cacao (de calitate înaltă)
  • 1 plic – praf de copt (10 gr.)
  • 1 linguriță – extract de vanilie
  • 3 pere mari

Pentru decor:

  • Zahăr pudră

Mod de preparare:

  1. Încălzește cuptorul la 170 de grade C.
  2. Amestecă bine zahărul și ouăle într-un bol, adaugă untul topit, extractul de vanilie și smântâna, apoi mixează până primești o compoziție fină.
  3. Adaugă în compoziție ingredientele solide – făina, cacao, praful de copt (toate ingredientele trebuie să fie cernute) și amestecă-le bine. Asigură-te ca mixtura trebuie să fie fără cocolașe.
  4. Spală și curăță perele de coajă, taie-le în jumătate, apoi scoate-i miezul și sâmburii. Fiecare jumătate taie-o în 3 felii.
  5. Toarnă aluatul într-o tava de copt unsă cu unt și întinde-l uniform pe toată suprafața. Așează deasupra feliile de pere.
  6. Coace circa 40 de minute sau până ce checul este gata.
  7. Scoate checul și lasă-l să se răcească, apoi scoate-l din tavă și presară cu zahăr pudră.

Sugestii:

  • Folosește un băț de chibrit pentru a verifica checul, dacă iese curat atunci checul este gata.

Dacă pregătiți această rețetă, nu uitați să o fotografiați și utilizați hashtag-ul #valeriesfood

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*