Bună dragilor, pentru astăzi vă propun o rețetă de pârjoale din piure de cartofi. De ce? De multe ori rămâne piure-ul de cartofi pe a doua zi și deseori îl aruncăm. Așa că vă propun să pregătiți aceste pârjoale pentru că întradevăr sunt bune și în plus nu aruncăm mâncarea.
Ingrediente:
- 400 – 450 gr. – piure de cartofi rămas
- 1 ou
- 1 lingură – făină albă
- 3 fire de ceapă verde
- ½ ardei roșu dulce
- 1 lingură – parmezan ras (sau brânză de oaie sărată)
- Ulei de măsline sau de floarea soarelui
- Sare și piper negru
Pentru decor:
- Smântână
Mod de preparare:
- Pune într-un bol piureul de cartofi, ceapa tăiată fin, ardeiul tăiat cubulețe mici, oul, parmezanul (sau brânza de oi), sare și piper după gust.
- Amestecă bine toate ingredientele.
- Presără mâinile cu făină şi ia câte o lingură de compoziție în mână. Cu ambele mâini formează o bilă.
- Pune pe o farfurie plată făina şi trece bila prin ea. Turteşte-o puțin cu palma, dar nu mult, să fie grosimea circa 0,5 cm. Procedează la fel cu restul pârjoalelor şi pune-le la prăjit într-o tigaie bine încălzită cu 2-3 linguri de ulei (dacă este nevoie mai adaugă ulei pe parcurs).
- Rumenește-le pe ambele părți circa 3-4 minute.
- Scoate-le pe un şervețel de hârtie pentru a absorbi excesul de ulei.
- Servește-le cu smântână. Poftă bună.