TARTĂ CU PESTO ȘI ROȘII

Pentru astăzi am pregătit un preparat gustos și sățios, care poate fi servit atât ca aperitiv cât și ca fel principal.

Ingrediente:

  • 400 gr. – aluat foitaj
  • Făină pentru pudrat
  • 1 ou bătut
  • 3 linguri – pesto
  • 3-4 roșii tăiate cuburi
  • 1 linguriță – rozmarin
  • ½ linguriță – cimbru
  • 2 linguri – parmesan ras
  • 3-4 frunze – busuioc tocat mășcat
  • Ulei de măsline (pentru stropit)

Mod de preparare:

  1. Încinge cuptorul la 200 grade C.
  2. Întinde foaia de aluat într-un dreptunghi mare pe o planșetă presărată cu făină. Marchează atent cu degetele o margine de 1 cm. de jur împrejur și unge marginea cu gălbenuș.
  3. Întinde 3 linguri de pesto peste aluat (în interiorul marginilor) și aranjează deasupra jumătățile de roșii cu tăietura în sus. Presară peste roșii rozmarinul, cimbrul și parmesanul ras.
  4. Coace tarta 20 de minute, până ce aluatul devine auriu și crocant. Presară deasupra busuiocul tocat și stropește cu ulei de măsline.

Dacă pregătiți această rețetă, nu uitați să o fotografiați și utilizați hashtag-ul #valeriesfood

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*