Pentru astăzi am pregătit un preparat gustos și sățios, care poate fi servit atât ca aperitiv cât și ca fel principal.
Ingrediente:
- 400 gr. – aluat foitaj
- Făină pentru pudrat
- 1 ou bătut
- 3 linguri – pesto
- 3-4 roșii tăiate cuburi
- 1 linguriță – rozmarin
- ½ linguriță – cimbru
- 2 linguri – parmesan ras
- 3-4 frunze – busuioc tocat mășcat
- Ulei de măsline (pentru stropit)
Mod de preparare:
- Încinge cuptorul la 200 grade C.
- Întinde foaia de aluat într-un dreptunghi mare pe o planșetă presărată cu făină. Marchează atent cu degetele o margine de 1 cm. de jur împrejur și unge marginea cu gălbenuș.
- Întinde 3 linguri de pesto peste aluat (în interiorul marginilor) și aranjează deasupra jumătățile de roșii cu tăietura în sus. Presară peste roșii rozmarinul, cimbrul și parmesanul ras.
- Coace tarta 20 de minute, până ce aluatul devine auriu și crocant. Presară deasupra busuiocul tocat și stropește cu ulei de măsline.