MAZĂRE VERDE

Vara este anotimpul când natura te alintă cu cele mai benefice fructe şi legume. Pe lângă cartofi noi şi verdeţuri, mazărea verde devine din ce în ce mai accesibilă. Mazărea este originară din Asia Centrală și Europa și a fost consumată de către oameni timp de mii de ani. A fost prețuită de civilizațiile egipteană, greacă si romană. Trebuie să știi că această legumă este extraordinar de bogată în vitamine și minerale, cum ar fi vitamina A, C, B6, B9, fier, magneziu, potasiu, cupru, sodiu și multe alte elemente esențiale pentru sănătatea ta, cu un conținut de doar 67 calorii la jumătate de cană de mazăre. Beneficiile consumului de mazăre: controlează nivelul de zahăr din sânge, reduce nivelul de colesterol, conținut caloric scăzut, conținut ridicat de fitonutrienți și antioxidanți, conținut ridicat de acizi grași omega 3, întărește oasele, îmbunătăţeşte capacitatea de efort fizic şi altele. Profitați din plin de fructele și legumele verii pentru a fi mai sănătoşi.

Dacă pregătiți această rețetă, nu uitați să o fotografiați și utilizați hashtag-ul #valeriesfood

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*