Această supă este sățioasă și gustoasă. Are o varietate de vitamine, e sănătoasă și e simplu de preparat. De asemenea poate fi preparată în orice perioadă a anului.
Ingrediente:
- 3 morcovi (mari)
- 1 ceapă (medie)
- 1 cartof mare
- 1 cățel de usturoi
- ½ litru – supă de legume sau apă fiartă
- 5 crenguțe – cimbru proaspăt/uscat
- Ulei de măsline sau de floarea soarelui
- Sare și piper negru
Pentru decor:
- Crutoane de pâine
Mod de preparare:
- Curăță cartoful, apoi taie-l cuburi și lasă-l la o parte până te ocupi de celelate ingrediente.
- Curăță ceapa și morcovul, taie-le cuburi mai mari și călește-le câteva minute într-o cratiță cu ulei încins împreună cu crenguțele de cimbru.
- Adaugă cuburile de cartofi, usturoiul și condimentează după gust cu sare și piper.
- Lasă ingredientele câteva minute la foc mic ca să interpătrundă aromele și toarnă supa de legume (sau apa fiartă). Fierbe-le la foc mediu circa 25 de minute (sau până ce morcovul și cartofii devin moi), amestecând din când în când.
- Pune morcovul și celelalte ingrediente împreună cu lichidul rămas în blender, pune capacul și mixează până obții un piure moale-fin. Asezonează cu sare și piper după gust și mai mixează câteva secunde, ca să se amestece bine.
- Toarnă supa în boluri și servește cu crutoane, smântână sau cu ce dorești. Poftă bună.
Sugestii:
- În caz că nu ai supă proaspătă de legume, la jumătate de litru de apă poți adăuga un cub de supă concentrată de legume sau de pui.