SUPĂ CREMĂ DE MORCOV CU CIMBRU

Această supă este sățioasă și gustoasă. Are o varietate de vitamine, e sănătoasă și e simplu de preparat. De asemenea poate fi preparată în orice perioadă a anului.

Ingrediente:

  • 3 morcovi (mari)
  • 1 ceapă (medie)
  • 1 cartof mare
  • 1 cățel de usturoi
  • ½ litru – supă de legume sau apă fiartă
  • 5 crenguțe  – cimbru proaspăt/uscat
  • Ulei de măsline sau de floarea soarelui
  • Sare și piper negru

Pentru decor:

  • Crutoane de pâine

Mod de preparare:

  1. Curăță cartoful, apoi taie-l cuburi și lasă-l la o parte până te ocupi de celelate ingrediente.
  2. Curăță ceapa și morcovul, taie-le cuburi mai mari și călește-le câteva minute într-o cratiță cu ulei încins împreună cu crenguțele de cimbru.
  3. Adaugă cuburile de cartofi, usturoiul și condimentează după gust cu sare și piper.
  4. Lasă ingredientele câteva minute la foc mic ca să interpătrundă aromele și toarnă supa de legume (sau apa fiartă). Fierbe-le la foc mediu circa 25 de minute (sau până ce morcovul și cartofii devin moi), amestecând din când în când.
  5. Pune morcovul și celelalte ingrediente împreună cu lichidul rămas în blender, pune capacul și mixează până obții un piure moale-fin. Asezonează cu sare și piper după gust și mai mixează câteva secunde, ca să se amestece bine.
  6. Toarnă supa în boluri și servește cu crutoane, smântână sau cu ce dorești. Poftă bună.

Sugestii:

  • În caz că nu ai supă proaspătă de legume, la jumătate de litru de apă poți adăuga un cub de supă concentrată de legume sau de pui.

Dacă pregătiți această rețetă, nu uitați să o fotografiați și utilizați hashtag-ul #valeriesfood

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*