COTLET DE PORC CU PIERSICI LA GRĂTAR

Carnea s-a primit suculentă, iar în combinație cu piersicii obții un „BOOM” în gură de gusturi extraordinare. Îmbinarea de dulce și sărat în această rețetă este perfectă. Nu ezitați să o pregătiți pentru că e minunată.

Ingrediente:

  • 4 Cotlete de porc (cu os și șoric)
  • 4 Piersici mari (fără sâmburi și tăiați în jumătate)
  • 1 lingură – unt (la temperatura camerei)
  • 3 linguri – oțet balsamic
  • 3 linguri – ulei de măsline sau de floarea soarelui
  • 1 linguriță – cimbru uscat
  • Sare și piper negru

Mod de preparare:

  1. Pune cotletele de porc într-un bol încăpător, adaugă peste ele oțetul balsamic, uleiul, cimbru, sare și piper după gust. Amestecă cu mâinile carnea pentru ca să se interpătrundă bine marinata. Acoperă bolul cu o folie alimentară și pune-o la frigider pentru cel puțin o oră ca să se marineze carnea.
  2. Încinge grătarul.
  3. Unge piersicii pe partea tăiată cu unt.
  4. Așează carnea și piersicii (cu partea unsă cu unt în jos) pe grătar.
  5. Coace carnea circa 15-20 de minute în dependență dacă vă place să fie mai roz în interior sau gătită complet.
  6. Lasă piersicii să se coacă în jur de 5-6 minute, până când va prinde urme înnegrite de grătar.
  7. Scoate cotletul de porc și piersicii de pe grătar și servește-i imediat. Poftă bună.

Sugestii:

  • În loc de grătar poți folosi și o tigaie grill.

Dacă pregătiți această rețetă, nu uitați să o fotografiați și utilizați hashtag-ul #valeriesfood

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*