Carnea s-a primit suculentă, iar în combinație cu piersicii obții un „BOOM” în gură de gusturi extraordinare. Îmbinarea de dulce și sărat în această rețetă este perfectă. Nu ezitați să o pregătiți pentru că e minunată.
Ingrediente:
- 4 Cotlete de porc (cu os și șoric)
- 4 Piersici mari (fără sâmburi și tăiați în jumătate)
- 1 lingură – unt (la temperatura camerei)
- 3 linguri – oțet balsamic
- 3 linguri – ulei de măsline sau de floarea soarelui
- 1 linguriță – cimbru uscat
- Sare și piper negru
Mod de preparare:
- Pune cotletele de porc într-un bol încăpător, adaugă peste ele oțetul balsamic, uleiul, cimbru, sare și piper după gust. Amestecă cu mâinile carnea pentru ca să se interpătrundă bine marinata. Acoperă bolul cu o folie alimentară și pune-o la frigider pentru cel puțin o oră ca să se marineze carnea.
- Încinge grătarul.
- Unge piersicii pe partea tăiată cu unt.
- Așează carnea și piersicii (cu partea unsă cu unt în jos) pe grătar.
- Coace carnea circa 15-20 de minute în dependență dacă vă place să fie mai roz în interior sau gătită complet.
- Lasă piersicii să se coacă în jur de 5-6 minute, până când va prinde urme înnegrite de grătar.
- Scoate cotletul de porc și piersicii de pe grătar și servește-i imediat. Poftă bună.
Sugestii:
- În loc de grătar poți folosi și o tigaie grill.