QUICHE (TARTĂ) CU ROȘII ȘI BACON

Quiche vine din bucătăria franțuzească. Este o tartă cu un aluat sfărâmicios și crocant, umplutura sa este variată dar la bază sunt ouăle, smântâna și brânzeturile. Putem adăuga în umplutură diverse legume cum ar fi: ciuperci, brocoli, ceapă, spanac, sparanghel. La fel putem adăuga bacon, carne de pui, curcan ș.a. Această rețetă o poți face din ingredientele care le ai în frigider. O poți servi atât la micul dejun cât și în timpul altor mese. Este o tartă ușor de preparat, vă sugerez să o pregătiți pentru că e delicioasă.

Ingrediente:

Pentru aluat:

  • 250 gr. – făină albă
  • 130 gr. – unt (rece, tăiat bucățele 2/2 cm.)
  • 4 linguri – apă (rece)
  • ½ linguriță – sare

Pentru umplutură:

  • 7 ouă
  • 1 roșie
  • 150 gr. – bacon
  • 100 gr. – cașcaval (ras)
  • ½ cană – smântână
  • 1/3 linguriță – nucșoară (rasă)
  • Sare și piper negru

Pentru decor:

  • Frunze de busuioc (proaspăt)

Mod de preparare:

  1. Pune făina, untul și sarea într-un robot de bucătărie și amestecă circa 10 secunde, până când obții o compoziție cu aspect de firimituri. Adaugă câte o lingură de apă rece și amestecă de fiecare dată circa 3 secunde (când torni câte o lingură de apă aluatul se îngroașă puțin și începe să se lege). Scoate-l din robotul de bucătărie pe masă, foarmează o bilă, învelește-o într-o folie alimentară și pune-o la frigider pentru circa 30 de minute.
  2. Încinge tigaia. Taie baconul cubulețe, adaugă-l în tigaie și rumenește-l câteva minute. Scoate-l de pe tigaie pe un șervețel de hârtie (ca să se scurgă excesul de grăsime).
  3. Încinge cuptorul la 190 de grade C.
  4. Întinde aluatul (circa 0,5 cm. grosime) pe o suprafață tapetată cu făină (aluatul întins trebuie să fie mai mare ca tava de copt, iar marginile cam 3 cm.). Pune aluatul în tavă, aranjează marginile cât de cât de dimensiuni egale, ca să ia o formă frumoasă. Înțeapă-l cu o furculiță și pune-l la copt pentru 20 de minute, până ce devine puțin auriu. Dacă în timpul coacerii se umflă aluatul, mai înțeapă-l cu furculița din loc în loc.
  5. Între timp taie roșia felii. Bate ouăle cu smântâna, nucșoara rasă și 1/3 din cașcavalul ras într-un bol și asezonează cu sare și piper.
  6. Scoate aluatul din cuptor și toarnă peste el ouăle bătute, aranjează peste ele baconul și feliile de roșii, presară cu restul de cașcaval și pune compoziția la cuptor pe 35-40 de minute.
  7. Scoate-o din cuptor și las-o să se răcească 15- 20 de minute înainte să o tai. Poftă bună.

Sugestii:

  • Quiche se pronunță CHIȘ.

IMG_6294SITE

Dacă pregătiți această rețetă, nu uitați să o fotografiați și utilizați hashtag-ul #valeriesfood

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*