Această rețetă este una personalizată. Am inventat-o mergând printr-un market alimentar. M-a uimit gustul cărnii în combinație cu brânza și ardeii copți, nemaivorbind de busuioc. Carnea este incredibil de gustoasă, moale și suculentă. Merită de încercat.
Ingrediente:
- 6 șolduri de găină (dezosate)
- 2 ardei copți (decojiți și tăiați cubulețe)
- 100 gr. – brânză moale de vaci
- 2 linguri – brânză de oi sărată (rasă)
- 2 linguri – busuioc proaspăt (mărunțit)
- 2 linguri – ulei de măsline sau de floarea soarelui
- Sare și piper negru
Pentru decor:
- Busuioc
Mod de preparare:
- Ia un șold dezosat, acoperă-l cu o folie alimentară pe partea fără piele și bate-l până se subțiază puțin. Apoi fă același lucru cu celelalte bucăți.
- Pune într-un bol brânza de vaci și de oi împreună cu ardeii tăiați cubulețe, busuioc și condimentează cu sare (nu uita că brânza de oi e sărată) și piper. Amestecă până se încorporează toate ingredientele și se primeste o masă cremoasă.
- Condimentează fiecare bucată de șold cu sare și piper. Pe 3 din 6 șolduri întinde câte 1/3 din compoziția de brânză și ardei lăsând puțin loc pe margini.
- Cu cele 3 șolduri rămase acoperă-le pe cele umplute anterior. După care leagă fiecare „dublu șold” din loc în loc cu o ață alimentară sau poți folosi și câteva scobitori.
- Încinge cuptorul la 180 de grade C.
- Pune tigaia la foc mediu cu 2 linguri de ulei și prăjește „dublu șoldurile” pe fiecare parte circa 4-5 minute sau până ce obții o culoare auriu-cafenie.
- Ia-le de pe foc și așează-le împreună cu uleiul rămas în tigaie pe o tavă de copt. Pune-le la cuptor pentru 20-25 de minute (în dependență de mărimea șoldului).
- Scoate-le din cuptor și șervește-le cu o simplă salată de roșii și busuioc sau cu orice altă garnitură dorești. Poftă bună.
abia astept sa incerc sa gatesc dupa retetele tale!
Mulțumesc și sper să vă placă)