OMLETĂ CU MAZĂRE VERDE ȘI ARDEI ROȘU

Omleta este cunoscută ca un mic dejun sățios, rapid și nu în ultimul rând gustos. Pentru realizarea aceastei rețete m-am inspirat din cartea lui Jamie Oliver – „Economisește cu Jamie”. Mi-a plăcut foarte mult și sper să vă placă și vouă.

Ingrediente:

  • 2 ouă
  • 100 gr. – mazăre verde (congelată sau proaspătă)
  • 2 linguri – ardei roșu (tăiat cubulețe de circa 0,5 cm)
  • 20 gr. – brânză de vaci (moale)
  • 1 ceapă (mică)
  • Ulei de măsline sau de floarea soarelui
  • Sare și piper negru

Mod de preparare:

  1. Încinge tigaia cu ulei la foc mediu.
  2. Taie ceapa mărunt. Pune-o împreună cu ardeiul roșu în tigaia încinsă și călește circa 4-5 minute, amestecând din când în când. Condimentează cu sare și piper.
  3. Adaugă mazărea verde și las-o pe foc încă 4-5 minute până se înmoaie puțin.
  4. Între timp bate 2 ouă ș condimentează-le cu sare și piper.
  5. Toarnă ouăle peste compoziția de legume din tigaie și întinde-o pe toată suprafața. Lasă să se coacă circa 2 minute, după care pune brânza de vaci și împăturește-o în două.
  6. Las-o circa 10-15 secunde, până brânza va începe să se topească. Scoate omleta pe o farfurie și servește-o imediat. Poftă bună.

Dacă pregătiți această rețetă, nu uitați să o fotografiați și utilizați hashtag-ul #valeriesfood

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*