Multora nu le place dovleacul dar după această supă vă veți schimba părerea. Un alt lucru demn de luat în seamă este faptul că dovleacul este foarte sățios, așa că o porție de supă de dovleac va fi suficientă pentru a vă sătura rapid și pentru a alunga foamea pentru câteva ore.
Ingrediente:
- 500 gr. – dovleac
- 1 ceapă
- 2 cartofi medii sau unul mare
- 1 morcov
- 2 căței de usturoi
- ½ litru – supă de legume
- 20 gr. – unt
- 1 lingură – cașcaval topit
- 1 lingură – smântână 15-20% grăsime
- ½ linguriță – busuioc uscat
- ½ linguriță – cimbru uscat
- Ulei de măsline sau de floarea soarelui
- Sare și piper negru
Pentru decor:
- Smântână 15-20% grăsime
- Semințe de dovleac sau crutoane cu unt și usturoi
Mod de preparare:
- Curăță dovleacul și cartofii, apoi taie-i cuburi și lasă-i la o parte până te ocupi de celelate ingrediente.
- Curăță ceapa și morcovul, taie-le cubulețe și călește-le câteva minute într-o cratiță cu ulei încins împreună cu busuioc și cimbru.
- Adaugă cuburile de dovleac și de cartofi, doi căței de usturoi și condimentează după gust cu sare și piper.
- Lasă ingredientele câteva minute la foc mic ca să interpătrundă aromele și toarnă supa de legume. Fierbe-le la foc mediu circa 20 de minute, amestecând din când în când.
- Transferă dovleacul și celelalte ingrediente împreună cu lichidul rămas în blender, pune capacul și mixează până obții un piure moale-fin. Adaugă o lingură de cașcaval topit și una de smântână. Asezonează cu sare și piper după gust și mai mixează câteva secunde, ca să se amestece bine.
- Toarnă supa în boluri și pune puțină smântână deasupra, amestecând cu lingura ca să-i dai forma dorită. Poftă bună.
Sugestii:
- În caz că nu ai supă proaspătă de legume, la jumătate de litru de apă poți adăuga un cub concentrat de supă de legume sau de pui.