SUPĂ CREMĂ DE DOVLEAC

Multora nu le place dovleacul dar după această supă vă veți schimba părerea. Un alt lucru demn de luat în seamă este faptul că dovleacul este foarte sățios, așa că o porție de supă de dovleac va fi suficientă pentru a vă sătura rapid și pentru a alunga foamea pentru câteva ore.

Ingrediente:

  • 500 gr. – dovleac
  • 1 ceapă
  • 2 cartofi medii sau unul mare
  • 1 morcov
  • 2 căței de usturoi
  • ½ litru – supă de legume
  • 20 gr. – unt
  • 1 lingură – cașcaval topit
  • 1 lingură – smântână 15-20% grăsime
  • ½ linguriță – busuioc uscat
  • ½ linguriță – cimbru uscat
  • Ulei de măsline sau de floarea soarelui
  • Sare și piper negru

Pentru decor:

  • Smântână 15-20% grăsime
  • Semințe de dovleac sau crutoane cu unt și usturoi

Mod de preparare:

  1. Curăță dovleacul și cartofii, apoi taie-i cuburi și lasă-i la o parte până te ocupi de celelate ingrediente.
  2. Curăță ceapa și morcovul, taie-le cubulețe și călește-le câteva minute într-o cratiță cu ulei încins împreună cu busuioc și cimbru.
  3. Adaugă cuburile de dovleac și de cartofi, doi căței de usturoi și condimentează după gust cu sare și piper.
  4. Lasă ingredientele câteva minute la foc mic ca să interpătrundă aromele și toarnă supa de legume. Fierbe-le la foc mediu circa 20 de minute, amestecând din când în când.
  5. Transferă dovleacul și celelalte ingrediente împreună cu lichidul rămas în blender, pune capacul și mixează până obții un piure moale-fin. Adaugă o lingură de cașcaval topit și una de smântână. Asezonează cu sare și piper după gust și mai mixează câteva secunde, ca să se amestece bine.
  6. Toarnă supa în boluri și pune puțină smântână deasupra, amestecând cu lingura ca să-i dai forma dorită. Poftă bună.

Sugestii:

  • În caz că nu ai supă proaspătă de legume, la jumătate de litru de apă poți adăuga un cub concentrat de supă de legume sau de pui.

Dacă pregătiți această rețetă, nu uitați să o fotografiați și utilizați hashtag-ul #valeriesfood

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*