RULADĂ DIN PIEPT DE PUI

Rețeta zilei este „Ruladă cu piept de pui”, pe care eu am servit-o cu piure de mazăre verde, însă voi o puteți servi cu orice altă garnitură doriți. Această ruladă îți lasă gura apă, vă asigur.

Ingrediente:

  • 1 piept de pui (mediu)
  • Coajă rasă de la ½ de lămâie
  • 1 legătură de pătrunjel
  • 100 gr. – cașcaval tare
  • 1 cățel de usturoi
  • 4 linguri – ulei de măsline sau de floarea soarelui
  • Sare și piper negru

Pentru decor:

  • ½ de lămâie

Mod de preparare:

  1. Tăie pieptul de pui pe verticală în două. Ia o bucată, acoper-o cu folie alimentară și bate-o bine pe ambele părți până se subțiază. Apoi fă același lucru cu cealaltă bucată.
  2. Pune într-un blender coaja de lămâie, pătrunjelul, cașcavalul, usturoiul, o lingură de ulei, sare și piper după gust și mărunțește bine.
  3. După ce ai bătut carnea, formează o foaie din aceasta și condimenteaz-o cu puțină sare și piper. Iar ulterior întinde pe tot fileul ½ din umplutura pregătită mai devreme.
  4. Rulează cu grijă și „cârpește” pe ici-colo unde este nevoie cu bucățelele de carne care au mai rămas. După care, leagă carnea din loc în loc cu ață alimentară sau poți folosi și câteva scobitori.
  5. Pune tigaia la foc mediu cu 2-3 linguri de ulei și așează rulourile. Prăjește-o cu capac pe fiecare parte circa 4-5 minute sau până ce obții o culoare auriu-cafenie.
  6. Pune carnea pe un platou și las-o să stea 5 minute. După care scoate ața sau scobitorile, și taie felii de circa 2-3 cm. Poftă bună.

Dacă pregătiți această rețetă, nu uitați să o fotografiați și utilizați hashtag-ul #valeriesfood

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*