Rețeta zilei este „Ruladă cu piept de pui”, pe care eu am servit-o cu piure de mazăre verde, însă voi o puteți servi cu orice altă garnitură doriți. Această ruladă îți lasă gura apă, vă asigur.
Ingrediente:
- 1 piept de pui (mediu)
- Coajă rasă de la ½ de lămâie
- 1 legătură de pătrunjel
- 100 gr. – cașcaval tare
- 1 cățel de usturoi
- 4 linguri – ulei de măsline sau de floarea soarelui
- Sare și piper negru
Pentru decor:
- ½ de lămâie
Mod de preparare:
- Tăie pieptul de pui pe verticală în două. Ia o bucată, acoper-o cu folie alimentară și bate-o bine pe ambele părți până se subțiază. Apoi fă același lucru cu cealaltă bucată.
- Pune într-un blender coaja de lămâie, pătrunjelul, cașcavalul, usturoiul, o lingură de ulei, sare și piper după gust și mărunțește bine.
- După ce ai bătut carnea, formează o foaie din aceasta și condimenteaz-o cu puțină sare și piper. Iar ulterior întinde pe tot fileul ½ din umplutura pregătită mai devreme.
- Rulează cu grijă și „cârpește” pe ici-colo unde este nevoie cu bucățelele de carne care au mai rămas. După care, leagă carnea din loc în loc cu ață alimentară sau poți folosi și câteva scobitori.
- Pune tigaia la foc mediu cu 2-3 linguri de ulei și așează rulourile. Prăjește-o cu capac pe fiecare parte circa 4-5 minute sau până ce obții o culoare auriu-cafenie.
- Pune carnea pe un platou și las-o să stea 5 minute. După care scoate ața sau scobitorile, și taie felii de circa 2-3 cm. Poftă bună.