E weekend, vreme bună afară, așadar nu ezitați să ieșiți la un grătar. Iar dacă sunteți dispuși să experimentați sau să încercați noi gusturi, atunci rețeta de astăzi este pentru voi.
Ingrediente:
- 500 gr. – sparanghel
- 1 lămâie
- 2 linguri – ulei de măsline
- Sare și piper negru
Mod de preparare:
- Încinge bine grătarul.
- Spală sparanghelul și îndepărtează circa 1-2 cm. din tulpina lemnoasă. Pune-l într-un bol cu o lingură de ulei, sare și piper. Amestecă sparanghelul și lasă-l să stea circa 5 minute.
- Așază sparanghelul și lămâia (cu miezul în jos) pe grătar. Frige sparanghelul pe grătar până se face fraged dar în același timp crocant, adică timp de 2-3 minute pe fiecare parte sau până ce va prinde urme ușoare de grătar. Lasă lămâia circa 4-5 minute sau până se caramelizează și obține o culoare de cafeniu închis.
- Scoate sparanghelul pe farfurie și presară-l cu lingura rămasă de ulei și cu zeama de la lămâia caramelizată. Asezonează puțin cu sare și piper dacă este nevoie. Poftă bună.
Sugestii:
- În loc de grătar poți folosi și o tigaie grill.
- Sparanghelul are un punct de rupere natural între partea de jos care este lemnoasă și mijlocul delicat – rupe cu mâna fiecare tulpină și află unde e acest punct de rupere. Dacă tulpina este prea groasă, decojește-o cu un cuțit de curățat legume.
- Sparanghelul trebuie preparat doar cu puțin ulei sau unt. Doar în felul acesta valoroasa vitamina E, cu efect important în dizolvarea grăsimilor, poate fi absorbită de organism.
