SPAGHETTI AGLIO E OLIO/USTUROI ȘI ULEI (DE POST) | Rețetă + Video

 

Bună ziua dragi pofticioși, astăzi am pregătit SPAGHETTI AGLIO E OGLIO. Acestea sunt niște spaghetti cu usturoi și ulei de măsline. Se pregătesc foarte ușor, iar la sfârșit primim un rezultat gustos și aromat. Sper să vă placă această rețetă și să o pregătiți cu plăcere. Vă doresc să aveți în continuare o zi cât mai gustoasă și poftă bună!

Ingrediente:

  • 250 gr. – spaghetti
  • 8 căței de usturoi
  • 6 linguri – ulei de măsline extravirgin
  • 1/3 linguriță – fulgi de ardei chili
  • Coaja răzuită de la o lămâie (mică)
  • 3-4 frunze de busuioc proaspăt
  • Sare

Pentru decor:

  • Busuioc proaspăt

Mod de preparare:

  1. Mai întâi de toate pune un castron cu apă la fiert.
  2. Între timp taie usturoiul felii subțiri.
  3. Când apa începe a fierbe, adaugă o linguriță de sare și pastele. Fierbe-le circa 7 minute sau conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
  4. Cât pastele fierb, pune o tigaie la foc mic și toarnă în ea ulei, imediat adaugă usturoiul și fulgii de ardei chili. Amestecă, apoi lasă să se infuzeze aroma usturoiului în ulei și condimentează cu puțină sare. Când începe să se prăjească, amestecă permanent și ia seama să nu să se ardă.
  5. Odată ce usturoiul devine auriu, stinge focul, scurge pastele de apă și adaugă-le în tigaie.
  6. Amestecă totul împreună, răzuiește coaja de lămâie și adaugă puțin busuioc proaspăt tocat. Mai amestecă puțin și servește pastele imediat. Poftă bună!

Dacă pregătiți această rețetă, nu uitați să o fotografiați și utilizați hashtag-ul #valeriesfood

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*