SOS DE PARMEZAN | Rețetă+Video

SOS DE PARMEZAN

Recipe by Valerie’s Food
5.0 from 1 vote

Ingrediente:

  • 500-550 ml lapte

  • 30 g făină

  • 70 g unt

  • 70 g parmezan

  • 2 căței de usturoi

  • Sare și piper

Mod de preparare:

  • Mai întâi de toate pun untul tăiat cubulețe în cratiță, adaug cățeii de usturoi puțin zdrobiți și las să se infuzeze untul la foc mic un minut, apoi scot usturoiul din cratiță.
  • Adaug făina și amestec până dispar cocoloașele.
  • Torn treptat laptele, gătesc 8-10 minute la foc mic apoi adaug parmezanul răzuit și mixez până acesta se topește.
  • La final condimentez cu sare, dacă e nevoie și puțin piper negru.
  • După ce oprești focul o să observi cum sosul se îngroașă.
  • În acest sos am adăugat 500ml de lapte (vezi în video), iar în acesta 550ml așa că alegeți care e consistența voastră dorită.
  • Îmi place să servesc acest sos cu ou poșat sau prăjit, cu legume fierte sau coapte, cu carne sau cu paste de diferite tipuri.

Rețetă video

Dacă pregătiți această rețetă, nu uitați să o fotografiați și utilizați hashtag-ul #valeriesfood

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*