SOS DE PARMEZAN
Recipe by Valerie’s Food
Ingrediente:
500-550 ml lapte
30 g făină
70 g unt
70 g parmezan
2 căței de usturoi
Sare și piper
Mod de preparare:
- Mai întâi de toate pun untul tăiat cubulețe în cratiță, adaug cățeii de usturoi puțin zdrobiți și las să se infuzeze untul la foc mic un minut, apoi scot usturoiul din cratiță.
- Adaug făina și amestec până dispar cocoloașele.
- Torn treptat laptele, gătesc 8-10 minute la foc mic apoi adaug parmezanul răzuit și mixez până acesta se topește.
- La final condimentez cu sare, dacă e nevoie și puțin piper negru.
- După ce oprești focul o să observi cum sosul se îngroașă.
- În acest sos am adăugat 500ml de lapte (vezi în video), iar în acesta 550ml așa că alegeți care e consistența voastră dorită.
- Îmi place să servesc acest sos cu ou poșat sau prăjit, cu legume fierte sau coapte, cu carne sau cu paste de diferite tipuri.