CLĂTITE PUFOASE JAPONEZE
Recipe by Valerie’s Food
Astăzi pregătesc clătite pufoase japoneze, au ieșit ca un nouraș, le pregătesc rapid și nu necesită ingrediente sofisticate. Sper să vă placă această rețetă.
Ingrediente:
3 ouă (la temperatura camerei!)
3 linguri făină
3 linguri lapte
3 linguri zahăr
1 linguriță esență de vanilie
1/2 linguriță praf de copt
1/4 linguriță sare
Ulei pentru uns
Pomușoare și miere pentru servit
Mod de preparare:
- Pun gălbenușurile în bol, adaug esență de vanilie, cern făina împreună cu praful de copt, torn lapte și mixez până nu mai am cocoloașe.
2. Într-un alt bol pun albușurile, adaug un pic de sare și mixez un minut, apoi adaug treptat zahărul și continui să mixez până obțin o bezea densă.
3. Adaug câte o lingură de bezea în compoziția de gălbenușuri și amestec cu mișcări largi în așa fel încât să nu sparg bulele de aer.
4. Ung tigaia încinsă cu ulei și formez clătitele înalte, pun capacul și le gătesc la foc mic 3-4 minute, le întorc pe partea cealaltă, acopăr cu capac și mai gătesc 3 minute.
5. Servesc clătitele cu pomușoare și miere. - Într-un alt bol pun albușurile, adaug un pic de sare și mixez un minut, apoi adaug treptat zahărul și continui să mixez până obțin o bezea densă.
- Adaug câte o lingură de bezea în compoziția de gălbenușuri și amestec cu mișcări largi în așa fel încât să nu sparg bulele de aer.
- Ung tigaia încinsă cu ulei și formez clătitele înalte, pun capacul și le gătesc la foc mic 3-4 minute, le întorc pe partea cealaltă, acopăr cu capac și mai gătesc 3 minute.
- Servesc clătitele cu pomușoare și miere.