CARTOFI COPȚI CU SALATĂ DE HERING MARINAT | Rețetă+Video

CARTOFI COPȚI CU SALATĂ DE HERING MARINAT

Recipe by Valerie’s Food
0.0 from 0 votes

Atât de mulți ați cerut rețeta aceasta, încât am zis să o postez neapărat.

Ingrediente:

  • 400 g hering curățat de coajă și oase (scrumbie sau macrou)

  • 250 g mazăre din conservă

  • 1 ceapă medie

  • 3-4 linguri oțet de masă

  • 3 linguri ulei de măsline

  • Piper negru

  • Pentru cartofi:
  • 1 kg cartofi

  • 4-5 linguri ulei de măsline

  • 1 linguriță usturoi uscat

  • Sare

Mod de preparare:

  • Mai întâi curăț cartofii de coajă și îi tai în jumătate sau în dependență de mărimea lor.
  • Îi transfer în cratiță, îi acopăr cu apă, adaug sare și îi fierb 20 de minute sau până devin moi.
  • Între timp curăț ceapa de coajă și o tai în fâșii subțiri.
  • O transfer în farfurie, torn peste ea oțet și las să se marineze 5 minute, apoi o spăl bine în apă rece.
  • Odată ce cartofii au fiert, îi scurg de apă, îi transfer pe o tavă, condimentez cu sare, usturoi uscat, ulei de măsline, amestec și pun tava la 220 grade C aproximativ pentru 25 minute sau până se rumenește frumos.
  • Tai heringul curățat de piele și oase în bucăți mai mici sau aleg macrou sau scrumbie.
  • Adaug peștele în bol împreună cu mazăre, ceapă, torn ulei, adaug piper negru și amestec.
  • Cartofii s-au rumenit frumos, sunt crocanți la exterior și moi în interior. Se potrivesc de minune
    cu salata de hering. Sper să vă placă rețeta. Poftă bună!

Dacă pregătiți această rețetă, nu uitați să o fotografiați și utilizați hashtag-ul #valeriesfood

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*