CARTOFI COPȚI CU SALATĂ DE HERING MARINAT
Recipe by Valerie’s Food
Atât de mulți ați cerut rețeta aceasta, încât am zis să o postez neapărat.
Ingrediente:
400 g hering curățat de coajă și oase (scrumbie sau macrou)
250 g mazăre din conservă
1 ceapă medie
3-4 linguri oțet de masă
3 linguri ulei de măsline
Piper negru
- Pentru cartofi:
1 kg cartofi
4-5 linguri ulei de măsline
1 linguriță usturoi uscat
Sare
Mod de preparare:
- Mai întâi curăț cartofii de coajă și îi tai în jumătate sau în dependență de mărimea lor.
- Îi transfer în cratiță, îi acopăr cu apă, adaug sare și îi fierb 20 de minute sau până devin moi.
- Între timp curăț ceapa de coajă și o tai în fâșii subțiri.
- O transfer în farfurie, torn peste ea oțet și las să se marineze 5 minute, apoi o spăl bine în apă rece.
- Odată ce cartofii au fiert, îi scurg de apă, îi transfer pe o tavă, condimentez cu sare, usturoi uscat, ulei de măsline, amestec și pun tava la 220 grade C aproximativ pentru 25 minute sau până se rumenește frumos.
- Tai heringul curățat de piele și oase în bucăți mai mici sau aleg macrou sau scrumbie.
- Adaug peștele în bol împreună cu mazăre, ceapă, torn ulei, adaug piper negru și amestec.
- Cartofii s-au rumenit frumos, sunt crocanți la exterior și moi în interior. Se potrivesc de minune
cu salata de hering. Sper să vă placă rețeta. Poftă bună!