SOS BOLOGNESE I Rețetă + Video

Bună ziua dragi pofticioși. Astăzi vă prezint rețeta mea de SOS BOLOGNESE. Este foarte delicios, îl puteți folosi în lasagna, musaka, îl puteți congela sau servi cu paste. Sper să vă placă această rețetă și să o pregătiți cu plăcere. Vă doresc să aveți în continuare o zi cât mai gustoasă și poftă bună!

Ingrediente:

  • 700 gr. – carne de vită (tocată)
  • 500 gr. – carne de porc (tocată)
  • 1 ceapă mare (curățată și tăiată cubulețe mici)
  • 1 morcov mediu (curățat și tăiat cubulețe mici)
  • 1 tulpină de țelină (tăiată cubulețe mici)
  • 150 gr. – vin roșu de masă
  • 100 ml. – apă
  • 900 gr. – pasata/roșii din conservă/roșii proaspete decojite și tăiate cubulețe
  • 2 frunze de dafin
  • 5 frunze de busuioc proaspăt sau 1 linguriță busuioc uscat
  • 1 vârf de cuțit – nucșoară (răzuită)
  • 4 linguri – ulei de măsline sau de floarea soarelui
  • Sare și piper negru

Mod de preparare:

  1. Încinge la foc mare o cratiță încăpătoare.
  2. Încinge o cratiță la foc mare, toarnă în ea două linguri ulei de măsline, adaugă ceapa, morcovul și țelina tăiate cubulețe, condimentează cu sare, piper și prăjește-le 4-5 minute, apoi scoatele pe o parfurie.
  3. În aceeași cratiță mai toarnă 2 linguri de ulei, pune carnea tocată și călește-o la foc mare până se evaporă apa circa 5-7 minute. Apoi adaugă vinul și deasemenea așteaptă până se va evapora lichidul aproimativ 10 minute.
  4. Apoi întoarce legumele în cratiță, adaugă roșiile în sucul lor împreună cu 100 ml. apă plată, frunze de dafin, busuioc, nucșoară, condimentează cu sare și piper. Amestecă toate ingredientele.
  5. Trebuie să duci sosul până la punctul de fierbere, după care să micșorezi flacără. Pune capacul și lasă-l să se coacă circa o oră și jumătate sau două (amestecând din când în când).
  6. După ce a trecut timpul de coacere, sosul trebuie să obțină o consistență mai groasă. În caz că sosul mai are nevoie să se evapore apa, mai lasă-l la foc puțin

Sugestii:

  • În caz că pui pasata atunci pune și 3 roșii proaspete decojite tăiate cubulețe.
  • Împarte sosul pe porții și congelează-l (atunci când nu ai mult timp pentru gătit, fierbi niște paste, încălzești sosul și prânzul sau cina este gata).
  • Dacă totuși ești amator/amatoare de gusturi interesante adaugă un vârf de cuțin scorțișioară.

Dacă pregătiți această rețetă, nu uitați să o fotografiați și utilizați hashtag-ul #valeriesfood

One Comment

  1. Pingback: LASAGNA CLASICĂ (pentru 4-6 porții) | Valerie's Food

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*