SOMON SLAB SĂRAT (GRAVLAX) I Rețetă + Video

Bună ziua dragi pofticioși. Astăzi vă prezint rețeta mea de SOMON SLAB SĂRAT (GRAVLAX). Se pregătește foarte rapid, nu aveți nevoie de multe ingrediente și multă treabă. Vă asigur că acest pește e mai delicios pregătit acasă decât cel cumpărat din magazin. Sper să vă placă această rețetă și să o pregătiți cu plăcere. Vă doresc să aveți în continuare o zi cât mai gustoasă și poftă bună!

Ingrediente

  • 800 gr. – fileu de somon cu piele

  • 3 linguri cu vârf – sare de mare grunjoasă

  • 1 lingură – zahăr

  • ½ legătură – mărar proaspăt(spălat)

Mod de preparare:

  1. Pielea fileului de somon nu trebuie îndepărtată dar trebuie să fie curățată de solzi. Tamponează fileul pe ambele părți cu prosop de hârtie pentru a-l usca puțin și scoate-i oasele.
  2. Adaugă zahăr în bolul cu sare și amestecă.
  3. Ia un vas mai adânc pentru pește și aranjează la baza lui jumătate din cantitatea de mărar, la fel presară pe toată suprafața jumătate din cantitatea de sare și zahăr.
  4. Aranjează fileul de pește cu pielea în jos. Acoperă-l cu cantitatea de sare și zahăr rămasă, de asemenea pune deasupra firele de mărar rămase și acoperă vasul cu folie alimentară.
  5. Pune fileul la frigider și lasă-l să se săreze 16-20 de ore.
  6. Scoate peștele de la frigider, spală-l în apă rece și tamponează-l pe ambele părți cu prosop de hârtie pentru a absorvi apa. Îl poți servi imediat sau îl poți păstra în folie alimentară la frigider 4-5 zile. Poftă bună!

Dacă pregătiți această rețetă, nu uitați să o fotografiați și utilizați hashtag-ul #valeriesfood

3 Comentarii

  1. L-am pregătit și a ieșit foarte gustos, dar cu ce as putea înlocui mararul?
    Mulțumesc frumos

  2. Salutare Valeria.
    Multumesc pentru ceea ce faci, eu personal iti multumesc enorm pentru dedicatia ta fata de a te imparti cu omenirea cu frumosul din tine. De multe ori atunci cand cei iubiti isi doresc si au pofte … ma gandesc la Valeriesfood.md.
    Am folosit mai multe recete de ale tale, ca exemplu Somon slab sarat, Macrou marinat, Clatite clasice, Suba, Mimoza … Ma bucur ca esti din Moldova, iti respect dedicatia si ma bucur ca ai mers spre visul tau, ai facut primul pas in nestire, te-ai lasat ghidata de dorinta arzatoare din interior de a te imparti cu cunostintele tale.
    Iti sunt recunoscator pentru ca-mi arati mie … ca se poate.
    Indiferent unde te-ai afla, lasate ghidat de dorinta si cu multa persevarenta o sa-ti reuseasca ceea ce-ti doresti.
    As formula intr-o propozitie:
    Lasa-te orbeste…, fii ghidat de dorinta cu credinta, fii perseverant si consecvent – repetitive zi de zi, fa-o cu drag din inima pentru altii.

    Te cuprind, pe curand, sper ca o sa ne intalnim si live, suflet luminos.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*