SOMON SLAB SĂRAT (GRAVLAX) I Rețetă + Video

Bună ziua dragi pofticioși. Astăzi vă prezint rețeta mea de SOMON SLAB SĂRAT (GRAVLAX). Se pregătește foarte rapid, nu aveți nevoie de multe ingrediente și multă treabă. Vă asigur că acest pește e mai delicios pregătit acasă decât cel cumpărat din magazin. Sper să vă placă această rețetă și să o pregătiți cu plăcere. Vă doresc să aveți în continuare o zi cât mai gustoasă și poftă bună!

Ingrediente

  • 800 gr. – fileu de somon cu piele

  • 3 linguri cu vârf – sare de mare grunjoasă

  • 1 lingură – zahăr

  • ½ legătură – mărar proaspăt(spălat)

Mod de preparare:

  1. Pielea fileului de somon nu trebuie îndepărtată dar trebuie să fie curățată de solzi. Tamponează fileul pe ambele părți cu prosop de hârtie pentru a-l usca puțin și scoate-i oasele.
  2. Adaugă zahăr în bolul cu sare și amestecă.
  3. Ia un vas mai adânc pentru pește și aranjează la baza lui jumătate din cantitatea de mărar, la fel presară pe toată suprafața jumătate din cantitatea de sare și zahăr.
  4. Aranjează fileul de pește cu pielea în jos. Acoperă-l cu cantitatea de sare și zahăr rămasă, de asemenea pune deasupra firele de mărar rămase și acoperă vasul cu folie alimentară.
  5. Pune fileul la frigider și lasă-l să se săreze 16-20 de ore.
  6. Scoate peștele de la frigider, spală-l în apă rece și tamponează-l pe ambele părți cu prosop de hârtie pentru a absorvi apa. Îl poți servi imediat sau îl poți păstra în folie alimentară la frigider 4-5 zile. Poftă bună!

Dacă pregătiți această rețetă, nu uitați să o fotografiați și utilizați hashtag-ul #valeriesfood

2 Comments

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*