ȘNIȚEL DE VINETE
Recipe by Valerie’s Food
Ingrediente:
2 vinete mici spre medii
1 cutie de roșii tăiate cubulețe
3-4 linguri ulei de măsline
1 linguriță usturoi uscat
1 linguriță busuioc uscat
1 linguriță zahăr
Sare și piper
- Pentru crustă:
100 g făină
200 ml apă
1/2 linguriță paprika
1 linguriță usturoi pudră
250 g pesmeți măcinați
Sare și piper negru
Mod de preparare:
- Pun vinetele pe o tavă și le înțep din loc în loc cu furculița.
- Torn ulei în tigaie, adaug ceapă și o călesc 3-4 minute.
- Deschid o cutie de roșii decojite și tăiate cubulețe.
- După ce le-am pus în tigaie condimentez cu sare, piper, usturoi uscat, busuioc uscat, zahăr și gătesc sosul 10-15 minute.
- Pun în bol făină, ceapă pudră, paprika, usturoi pudră, torn apă, adaug sare, piper și mixez.
- Condimentez pesmeții măcinați cu sare și piper.
- Decojesc vânătă, apoi o aplatizez ușor cu o furculița, o trec prin mixtură lichidă apoi prin pesmeții măcinați.
- Torn ulei în tigaie și din moment ce s-a încins pun vânătă, o gătesc 4-5 minute pe fiecare parte sau până se rumenește frumos.
- Servesc vânătă cu sos de roșii și salată pe care am asezonat-o cu ulei de măsline, cremă de oțet balsamic și sare.
- La final decorez cu parmezan.
- Îmi place mult cum a ieșit vânătă, o pot mânca la fel cu couscous, buratta sau doar cu suc de lămâie.