ȘNIȚEL DE VINETE | Rețetă+Video

ȘNIȚEL DE VINETE

Recipe by Valerie’s Food
0.0 from 0 votes

Ingrediente:

  • 2 vinete mici spre medii

  • 1 cutie de roșii tăiate cubulețe

  • 3-4 linguri ulei de măsline

  • 1 linguriță usturoi uscat

  • 1 linguriță busuioc uscat

  • 1 linguriță zahăr

  • Sare și piper

  • Pentru crustă:
  • 100 g făină

  • 200 ml apă

  • 1/2 linguriță paprika

  • 1 linguriță usturoi pudră

  • 250 g pesmeți măcinați

  • Sare și piper negru

Mod de preparare:

  • Pun vinetele pe o tavă și le înțep din loc în loc cu furculița.
  • Torn ulei în tigaie, adaug ceapă și o călesc 3-4 minute.
  • Deschid o cutie de roșii decojite și tăiate cubulețe.
  • După ce le-am pus în tigaie condimentez cu sare, piper, usturoi uscat, busuioc uscat, zahăr și gătesc sosul 10-15 minute.
  • Pun în bol făină, ceapă pudră, paprika, usturoi pudră, torn apă, adaug sare, piper și mixez.
  • Condimentez pesmeții măcinați cu sare și piper.
  • Decojesc vânătă, apoi o aplatizez ușor cu o furculița, o trec prin mixtură lichidă apoi prin pesmeții măcinați.
  • Torn ulei în tigaie și din moment ce s-a încins pun vânătă, o gătesc 4-5 minute pe fiecare parte sau până se rumenește frumos.
  • Servesc vânătă cu sos de roșii și salată pe care am asezonat-o cu ulei de măsline, cremă de oțet balsamic și sare.
  • La final decorez cu parmezan.
  • Îmi place mult cum a ieșit vânătă, o pot mânca la fel cu couscous, buratta sau doar cu suc de lămâie.

Rețetă video

Dacă pregătiți această rețetă, nu uitați să o fotografiați și utilizați hashtag-ul #valeriesfood

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*