RULOURI PUFOASE CU SCORȚIȘOARĂ I Rețetă + Video

Bună ziua dragi pofticioși. Astăzi am o rețetă extraordinară pentru voi și anume rulouri dulci cu scorțișoară glazurate ambundent cu o cremă ușoară cu gust de portocale. Rulourile sunt atât de moi și totodată crocante la suprafață din cauza zahărului caramelizat. Dar ce miros se răspândește prin casă de scorțișoară…mmm…cred că toți vecinii îl vor simți. Vă îndemn să gătiți această rețetă care este ușor de preparat (cel mai greu este să aștepți să crească aluatul și să se răcească rulourile). Vă doresc o zi cât mai frumoasă și poftă bună.

Ingrediente:

  • 7 gr. – drojdie uscată
  • 350 ml. – lapte (călduț)
  • 550-600 gr. – făină albă
  • 60 gr. –  zahăr
  • 1 linguriță – esență de vanilie
  • 1 ou
  • 1/3 linguriță – sare
  • 80 gr. – unt topit
  • 20 gr. – unt topit (pentru a unge rulourile)

Pentru umplutură:

  • 50 gr. – zahăr (alb obișnuit)
  • 50 gr. – zahăr brun
  • 2 lingurițe – scorțișoară (măcinată)
  • 100 gr. – unt (la temperatura camerei)

Pentru glazură:

  • 100 gr. – cremă de brânză (la temperatura camerei)
  • O lingură – unt (la temperatura camerei)
  • 80 gr. – zahăr pudră
  • 1 linguriță – esență de vanilie
  • Coaja rasă de la o portocală

Mod de preparare:

  1. Pune într-un bol laptele călduț, presară deasupra drojdia uscată și las-o să se umfle și s se activeze (circa 2-3 minute).
  2. Apoi adaugă în lapte cu drojdie sarea, oul, untul topit, zahărul, vanilie, mixează apoi adaugă 550 gr. – făină. Cu ajutorul unei furculițe începe să mixezi atent. Când a început aluatul cât de cât să se omogenizeze lasă furculița deoparte și răstoarnă-l pe masa pudrată cu 40-50 gr. de făină. Frământă aluatul circa 5-8 minute. Pune aluatul înapoi în bol acoperă-l cu un prosop. Așează-l într-un loc călduț pentru o oră și 20 de minute sau până ce își dublează volumul.
  3. După ce a crescut aluatul, presară planul de lucru cu făină și răstoarnă-l. Întinde-l într-o formă dreptunghiulară (de circa 40 cm. lungime și 20-25 cm. lățime).
  4. Amestecă bine ingredientele pentru umplutură într-un bol , încât să obții o masă densă.
  5. Întinde umplutura uniform pe toată suprafața aluatului și rulează strâns aluatul din partea cu lungimea mai mare, după care cu un cuțit bine ascuțit taie-l în 13-15 felii egale. Pune-le într-o tavă de copt unsă cu unt.
  6. Acoperă tava cu un prosop și lasă feliile să își dubleze volumul circa 30 de minute.
  7. Încinge cuptorul la 180 de grade C. Coace rulourile 25-30 de minute sau până ce suprafața s-a rumenit frumos. Scoate rulourile din cuptor și lasă-le să stea 5-10 minute.
  8. Pune într-un bol crema de brânză, untul, zahărul pudră, răzuiește coaja de portocală amestecă până se încorporează toate ingredientele.
  9. Glazurează rulourile atât fierbinți cât și reci cu crema pregătită mai devreme. Poftă bună.

Sugestii:

  • În caz că nu ai zahăr brun folosește zahăr alb simplu.

Dacă pregătiți această rețetă, nu uitați să o fotografiați și utilizați hashtag-ul #valeriesfood

3 Comments

  1. Avatar

    Buna! Spune-mi te rog, pot sa folosesc drojdie uscata si daca da, atunci ce cantitate e necesara?
    Multumesc!

  2. Pingback: 9 REȚETE PE CARE SĂ LE PREGĂTEȘTI IARNA – Valerie's Food

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*