RULOURI PUFOASE CU MERE ȘI SCORȚIȘOARĂ | Rețetă+Video

RULOURI PUFOASE CU MERE ȘI SCORȚIȘOARĂ

RULOURI PUFOASE CU MERE ȘI SCORȚIȘOARĂ

0.0 from 0 votes

Aceste rulouri au ieșit formidabile, pufoase, umede și aromate. Sper să vă placă și vouă!

Ingrediente:

  • Pentru aluat:
  • 550-600 g făină

  • 250 ml lapte călduț

  • 80 ml unt topit

  • 60 g zahăr

  • 7 g drojdie uscată

  • 1 linguriță esență de vanilie

  • 1/3 linguriță sare

  • 1 ou

  • Pentru umplutură:
  • 1 kg mere

  • 150 g zahăr

  • 80 g unt

  • 3 linguri apă

  • 2 lingurițe scorțișoară

  • 1 lingură amidon de porumb

  • 1/3 linguriță sare

  • Pentru umplutură:
  • 200 g cremă de brânză la temperatura camerei

  • 60 g unt la temperatura camerei

  • 60 g zahăr

  • 1 linguriță esență de vanilie

Mod de preparare:

  • Mai întâi de toate curăț merele de coajă și le tai cubulețe mici.
  • Adaug zahărul în tigaie, din moment ce s-a topit pun merele, untul, apă, scorțișoară, amidon de porumb și gătesc totul 10-15 minute apoi las la răcit.
  • Torn lapte în bolul unui malaxor, adaug unt, zahăr, drojdie, ou și mixez.
  • Apoi pun făina, esență de vanilie și sare, mixez 10-15 minute și mai frământ un pic cu mâinile.
  • Ung bolul cu ulei, transfer aluatul, în acopăr cu prosop și îl las să crească o oră.
  • Întind aluatul în formă de dreptunghi, ung pe toată suprafața umplutură de mere și rulez strâns.
  • Tai ruloul în 12-14 bucăți egale.
  • Le aranjez în tavă, le acopăr cu prosop și las să mai crească 30 de minute.
  • Le ung cu unt și le pun la cuptorul preîncălzit la 180 grade C pentru 40-45 minute.
  • Pregătesc crema pentru rulouri.
  • Când rulourile sunt gata le servesc cu cremă și sos de caramel. Poftă bună!

Dacă pregătiți această rețetă, nu uitați să o fotografiați și utilizați hashtag-ul #valeriesfood

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*