RULOURI PUFOASE CU MERE ȘI SCORȚIȘOARĂ
Aceste rulouri au ieșit formidabile, pufoase, umede și aromate. Sper să vă placă și vouă!
Ingrediente:
- Pentru aluat:
550-600 g făină
250 ml lapte călduț
80 ml unt topit
60 g zahăr
7 g drojdie uscată
1 linguriță esență de vanilie
1/3 linguriță sare
1 ou
- Pentru umplutură:
1 kg mere
150 g zahăr
80 g unt
3 linguri apă
2 lingurițe scorțișoară
1 lingură amidon de porumb
1/3 linguriță sare
- Pentru umplutură:
200 g cremă de brânză la temperatura camerei
60 g unt la temperatura camerei
60 g zahăr
1 linguriță esență de vanilie
Mod de preparare:
- Mai întâi de toate curăț merele de coajă și le tai cubulețe mici.
- Adaug zahărul în tigaie, din moment ce s-a topit pun merele, untul, apă, scorțișoară, amidon de porumb și gătesc totul 10-15 minute apoi las la răcit.
- Torn lapte în bolul unui malaxor, adaug unt, zahăr, drojdie, ou și mixez.
- Apoi pun făina, esență de vanilie și sare, mixez 10-15 minute și mai frământ un pic cu mâinile.
- Ung bolul cu ulei, transfer aluatul, în acopăr cu prosop și îl las să crească o oră.
- Întind aluatul în formă de dreptunghi, ung pe toată suprafața umplutură de mere și rulez strâns.
- Tai ruloul în 12-14 bucăți egale.
- Le aranjez în tavă, le acopăr cu prosop și las să mai crească 30 de minute.
- Le ung cu unt și le pun la cuptorul preîncălzit la 180 grade C pentru 40-45 minute.
- Pregătesc crema pentru rulouri.
- Când rulourile sunt gata le servesc cu cremă și sos de caramel. Poftă bună!