CROSTATA CU MARMELADĂ DE CITRICE
Astăzi pregătesc Crostata cu marmeladă de citrice, această tartă a ieșit formidabilă. Aluatul e fraged în combinație cu gemul de citrice e bestial. Sper să vă placă și vouă rețeta.
Ingrediente:
260 g făină
150 g unt
1 ou
1 gălbenuș de ou
Coajă de la o lămâie
70 g zahăr
1 linguriță praf de copt
1/3 linguriță sare
1 linguriță esență de vanilie
330 g marmeladă de citrice
Mod de preparare:
- Pun făina în bolul unui robot de bucătărie, adaug untul, zahăr, praf de copt, sare, coajă de lămâie și mixez.
- Adaug un ou, un gălbenuș, esență de vanilie și mixez.
- Transfer aluatul pe masă, îl framânt, formez o bilă, o învelesc în folie alimentară și pun la frigider pentru o oră.
- Tai 2/3 din aluat, îl pun între două foi de copt și îl întind în formă de cerc (lucrez rapid cu aluatul pentru că se înmoaie din cauza untului).
- Îl aranjez în tavă și îl înțep atât la bază cât și la margi cu furculița.
- Umplu tarta cu marmeladă de citrice.
- Întind aluatul rămas, tai fâșii de 2cm și le aranjez deaupra tartei în formă de grilă.
- Pun tava la congelator pentru 10 minute apoi o transfer la cuptorul preîncălzit la 180 grade C pentru 35-40 minute.
- Scot tarta din cuptor, o lasă să se răcească complet și o servesc cu drag.