Bună ziua dragi pofticioși. Astăzi am pregătit ROSTI CU SOMON care sunt CLĂTITE ELVEȚIENE DE CARTOFI. Au ieșit crocante și combinația de smântână și somon afumat este pur și simplu perfectă. La sigur o să vă placă și vă îndemn să-i pregătiți cu plăcere. Vă doresc o zi cât mai delicioasă și poftă bună!
Ingrediente:
-
500 gr. – cartofi decojiți
½ linguriță – usturoi pudră
½ linguriță – paprika
20 gr. – unt topit
Ulei pentru prăjit
Pentru servit:
-
50-70 gr. – somon afumat
-
Smântână, mărar, ceapă verde
Mod de preparare:
- Răzuiește cartofii. Pune-i într-un bol și acoperă-i cu apă rece. Lasă-i să stea 10 minute.
- Apoi scurge-i bine cu mâinile de apă și pune-i într-un alt bol. Adaugă untul topit, usturoiul uscat, paprika dulce, o linguriță de sare, piper negru și amestecă.
- Încinge o tigaie antiaderentă la foc mediu, toarnă în ea 2 linguri de ulei. Ia o lingură de cartofi și dă-i o formă rotundă și subțire. Prăjește clătitele 4-5 minute pe fiecare parte apoi scoate-le pe un prosop de hârtie pentru a absorbi excesul de ulei.
- Taie somonul afumat felii subțiri. Servește rosti cu smântână, somon, decorează cu mărar, ceapă verde și servește cu plăcere. Poftă bună!