ROȘII

Roșiile sunt originare din America de Sud și America de Nord.

Cuvântul tomată este un cuvânt derivat din limba populațiilor tomatl. Roșia provine  lycopersicum de la latinescu, semnifică „piersică-lup”. Italienii numesc roșiile pomodoro, care înseamnă „măr de aur”, francezii le numesc „mărul iubirii”, iar germanii „mărul paradisului”.

Există aproximativ 10.000 de tipuri de roșii în toată lumea. Toate se diferă prin culoare, formă, gust, miros și mărime. Ele sunt unele din cele mai cunoscute alimente din lume fiind folosite sub formă crudă cât și de sos, suc, ketchup, bulion ș.a.

Roșiile au o varietate de vitamine și minerale cum ar fi: Vitamina A. Complexul de vitamina B (B1, B2, B5, B6), vitamina C, Potasiu, Fosfor, Calciu, Magneziu ș.a.

De asemenea roșiile au beneficii uimitoare pentru organismul nostru:

  • Previn reumatismul;
  • Lupta împotriva cancerului;
  • Întărește oasele;
  • Menţine frumuseţea pielii;
  • Protejează plamânii;
  • Îmbunătățește vederea;
  • Ajută la digestie;
  • Remediu natural împotriva arsurilor solare ș.a

Nu ezitați să consumați roșii, mai ales pe timp de vară.

Dacă pregătiți această rețetă, nu uitați să o fotografiați și utilizați hashtag-ul #valeriesfood

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*