RATATOUILLE LA CUPTOR | Rețetă + Video

Bună ziua dragi pofticioși, astăzi am pregătit RATATOUILLE. Aceasta este o mâncare țărănească franțuzească care a devenit celebră cu ajutorul unui desen animat care îi poartă numele. Se aseamănă cu ghiveciul care îl preparăm vara din legume de sezon. Sper să vă placă tehnica de pregătire a acestei rețete și să o pregătiți cu plăcere. Vă doresc să aveți în continuare o zi cât mai gustoasă și poftă bună!

 

Ingrediente:

  • 1 dovlecel mare sau 2 dovlecei mici
  • 1 vânătă mare sau 2 medii
  • 3-4 roșii
  • Oregano
  • Ulei de măsline
  • Sare și piper negru

Pentru sos:

  • 3-4 roșii decojite și tăiate cubulețe sau 200 – 300 gr. roșii în conservă sau suc de roșii
  • 2-3 căței de usturoi
  • 3-4 frunze de busuioc proaspăt (sau ½ linguriță busuioc uscat)
  • 1 lingură – ulei de măsline
  • Sare și piper negru

Mod de prepare:

  1. Încinge o tigaie la foc mediu. Toarnă puțin ulei de măsline după care adaugă roșiile decojite și tăiate cubulețe, de asemenea poți pune roșii în conservă sau suc de roșii.
  2. Adaugă deasupra usturoiul, busuiocul tocat, oregano uscat, condimentează cu sare și piper negru și amestecă totul împreună.
  3. Lasă sosul să fiarbă la foc mic spre mediu 4-5 minute amestecând din când în când.
  4. Toarnă sosul într-o tavă rotundă de 28 cm.
  5. Cât sosul se mai răcește puțin, taie vânăta felii subțiri, după care taie la fel dovleceii și roșiile. E de dorit legumele să fie cam de aceeași grosime.
  6. Aranjează legumele în formă de evantai. Eu am început cu felii de vânătă, apoi dovlecei, roșii şi am continuat tot așa până ce am terminat legumele.
  7. Presară peste legume puțină sare, oregano uscat și stropește-le cu ulei de măsline.
  8. Coace-le la cuptorul prencălzit la 200 de grade C 30-35 de minute sau până se rumenesc frumos deasupra.
  9. Scoate ratatouille din cuptor, lasă-l să se răcească puțin. După care servește-l alături de un piure de cartofi, o bucată de carne, pește sau cu pâine proaspătă. Poftă bună!

Dacă pregătiți această rețetă, nu uitați să o fotografiați și utilizați hashtag-ul #valeriesfood

One Comment

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*