Bună ziua ziua dragi pofticioși, astăzi am pregătit RISOTTO CU ZUCCHINI ȘI ROȘII USCATE. Acesta este unul dintre cele mai bune risotto din care am gustat. Roșiile uscate, care i-au dat o aromă interesantă, plus zucchinile puțin crocant, au ridicat această rețetă la un nivel înalt. Mi-a plăcut mult această rețetă și sper să vă placă și vouă. Vă doresc să aveți în continuare o zi cât mai gustoasă și poftă bună!
Ingrediente:
Pentru supa de legume:
- 1 ceapă mare (tăiată bucăți)
- 1 morcov mare (tăiat bucăți)
- 2 tulpine de țelină (tăiate bucăți)
- 1,5 l. – apă
Pentru risotto
- 200 gr. – Orez Arborio (pentru risotto)
- 1 zucchini (de circa 200 – 300 gr.)
- 100 gr. – roșii uscate
- 1 ceapă mică
- 1 cățel de usturoi
- 50 ml. – vin sec alb
- 50 gr. – parmezan
Mod de preparare:
- Mai întâi de toate adaugă într-o cratiță cu apă: ceapa, morcovul și țelina tăiate mășcat. Pune cratița la foc mare și fierbe supa 20-25 de minute.
- Între timp taie mărunt ceapa. Apoi mărunțește usturoiul.
- După care taie cubulețe mici zucchini și roșiile uscate.
- Încinge o tigaie la foc mic, toarnă în ea ulei de măsline și pune deasupra ceapa și usturoiul tocat mărunt. Călește totul câteva minute și asigură-te că ceapa nu se va rumeni, are nevoie doar să se înmoaie.
- Apoi dă focul mai tare și adaugă orezul peste ceapă și usturoi. Amestecă-l continuu 2-3 minute până va începe să absoarbă aromele.
- Toarnă deasupra vinul alb și amestecă din când în când până se va evapora complet.
- După care adaugă deasupra legumele tăiate cubulețe și amestecă totul împreună.
- Micșorează flacăra. Pune primul polonic de supă fierbinte de legume peste orez și amestecă periodic până acesta îl absoarbe, apoi pune următorul polonic, procedează la fel până când pui aproape toată supa (această procedură va dura 15-20 de minute sau până ce orezul devine moale sau după dorință – al dente).
- Când orezul este gata, răzuiește deasupra parmezan, amestecă totul împreună și servește risotto cu zucchini și roșii uscate imediat. Poftă bună!