QUICHE LORRAINE I Rețetă + Video

Bună ziua dragi pofticioși. Astăzi am pregătit o rețetă clasică franțuzească, QUICHE LORRAINE. Nu aveți nevoie de ingrediente sofisticate, de tehnici grele și de mult timp. La capăt primiți o tartă aromată, fină, crocantă și gustoasă. Aluatul iese sfărâmicios, de aceea vă îndemn să îl pregătiți singuri și să nu îl înlocuiți cu aluat foitaj. Sper să vă placă rețeta de astăzi și să o pregătiți cu plăcere. Vă doresc o zi cât mai gustoasă în continuare și poftă bună!

Ingrediente:

Pentru aluat:

  • 300 g – făină albă
  • 160 g – unt
  • 4-5 linguri – apă
  • ½ linguriță – sare

Pentru umplutură:

  • 8 ouă
  • 250 g – becon
  • 100 g – cașcaval de capră (sau de orice tip doriți)
  • 100 g – cașcaval de vaci (de orice tip doriți)
  • 200 ml – smântână 20%
  • ¼ linguriță – nucșoară rasă
  • Sare și piper negru

Mod de preparare:

  1. Mai întâi de toate pregătește aluatul: Pune în bolul unui blender făina, untul, sare și mixează până se încorporează ingredientele. Apoi adaugă treptat apă rece până se începe a lega aluatul.
  2. Răstoarnă aluaul pe masa de lucru și modelează din el o bilă, învelește-o în folie alimentară și pune-o la frigider pentru 20-30 de minute.
  3. Între timp taie beconul cubulețe sau felii subțiri și prăjește-le pe o tigaie până se rumenesc frumos. După care transferă-le pe un prosop de hârtie pentru a absorbi excesul de grăsime.
  4. Pudrează masa de lucru cu puțină făină și întinde aluatul în așa fel încât să fie mai mare decât tava de copt. După care pune aluatul într-o tavă cu fund detașabil cu diametrul de 28 de cm., aranjează-l frumos, iar la sfârșit îndepărtează excesul de aluat. Apoi înțeapă cu o furculiță baza și marginile, iar peste aluat pune o bucată de foaie de copt și presară deasupra boabe de năut, boabe de mazăre, fasole sau orez (aceastea vor împiedica baza aluatului să crească și să nu se micșoreze marginile în timpul coacerii). Pune aluatul la cuptorul preîncălzit la 190 de grade C pentru 10 minute după care scoate-l din cuptor și îndepărtează foaia de copt  împreună cu mazărea. Pune aluatul din nou la cuptor și mai coace-l circa 10 minute sau până devine puțin auriu.
  5. Între timp pregătește umplutura: Sparge ouăle într-un bol, adaugă deasupra smântâna, răzuiește nucșoară, condimentează cu sare, piper și mixează totul împreună.
  6. Scoate aluatul din cuptor și aranjează pe toată suprafața becon, acoperă cu cașcaval și toarnă mixtura de ouă până umpli tava. La capăt mai răzuiește puțin cașcaval și pune tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade C pentru circa 40 de minute sau până se rumenește frumos deasupra.
  7. Scoate tarta din cuptor, las-o să se răcească circa 20 de minute și servește-o cu plăcere. Poftă bună!

Dacă pregătiți această rețetă, nu uitați să o fotografiați și utilizați hashtag-ul #valeriesfood

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*