QUESADILLAS CU AVOCADO ȘI PIEPT DE PUI

Bună ziua dragilor. Astăzi am gătit o rețetă din bucătăria mexicană. Quesadilla o puteți prepara cu orice aveți prin casă de exemplu: legume, ciuperci, carne, pește, verdeață și de asemenea folosiți orice tip de cașcaval vă place. Mie mi-a plăcut mult varianta aceasta de quesadilla pe care am pregăit-o, este ușor de preparat, nu aveți nevoie de multe ingrediente și plus la asta este una sănătoasă datorită beneficiilor pe care le conține avocado. O puteți servi cu câteva felii de limetă, o salată proaspătă, salsa, guacamole sau orice altceva doriți. Sper să vă placă și poftă bună.

Ingrediente:

  • 6 tortillas
  • 1 piept de pui (de circa 600 – 700 gr.)
  • 1 avocado (de circa 350 gr.)
  • 1 ardei iute
  • 170 gr. – cașcaval cu chilli (sau orice alt cașcaval doriți)
  • ½ limetă
  • Ulei de măsline sau de floarea soarelui
  • Sare și piper negru

Pentru servit:

  • Limetă

Dificultate: Mic spre Mediu

Timp de pregătire: 10 minute

Timp de gătire: 20 minute

Timp total: 30 minute

Număr de porții: 6

Mod de preparare:

  1. Taie pieptul de pui felii subțiri de circa 4 cm.
  2. Încinge o tigaie cu 2 linguri de ulei la foc mare. Pune pieptul de pui feliat și prăjește-l circa 7 minute sau până se rumenește puțin. Condimentează cu sare și piper. Când pieptul de pui este aproape gata scurge sucul de la ½ de limetă deasupra, mai prăjește câteva minute și ia-l de pe foc.
  3. Taie avocado: Cu ajutorul unui cuțit, taie-l pe lung de jur împrejur. Înfige lama cuțitului în sâmbure și trage ușor înapoi pentru a-l scoate. După care curăță avocado de coajă (sau scoate miezul din coajă cu ajutorul unei linguri). Taie jumătățile de avocado felii și pune-le într-o parte.
  4. Unge o parte a tortillei cu puțin ulei și pune-o cu partea unsă pe o farfurie.
  5. Rade pe o jumătate de tortilla cașcaval (circa 15-20 de grame), după care adaugă 1/6 din cantitatea de piept de pui, câteva felii de ardei iute, 3-4 felii de avocado și rade încă puțin cașcaval deasupra. Suprapune partea de tortilla (care nu a fost presărată cu nimic) peste cealaltă parte (cu umplutura).
  6. Încinge o tigaie la foc mic spre mediu. Pune tortilla umplută în tigaia încinsă și rumenește-o pe ambele părți sau până la momentul când se topește cașcavalul. Fă același lucru cu celelalte tortillas rămase.
  7. Scoate quesadilla pe un tocător, taie-o în jumătate pe verticală și servește cu o felie de limetă.

Sugestii:

  • Cum să alegi un avocado potrivit? Pentru această rețetă ai nevoie de un avocado copt (mediu) adică puțin moale – care atunci când îl vei apăsa cu degetele, nu vor rămâne gropițe.

Dacă pregătiți această rețetă, nu uitați să o fotografiați și utilizați hashtag-ul #valeriesfood

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*