CIOCOLATĂ FIERBINTE

Bună ziua tuturor. Astăzi am pregătit ciocolată fierbite. Pe timpul rece aceasta este cea mai potrivită bautură. Este atât de gustoasă și chiar vă veți simți fericiți atunci când o veți gusta. Veți uita de toate problemele de școală, universitate, lucru ș.a.m. Vă asigur că este un remediu excelent de a vă reântoarce în copilărie și de a vă relaxa la maxim. Nu vă rămâne decât să o pregătiți și să o savurați. O zi cât mai frumoasă vă doresc și poftă bună.

Ingrediente:

  • 100 gr. – ciocolată neagră de 58% sau 70% (sau ciocolată cu lapte)
  • 2 linguri (cu vârf) – cacao (de calitate superioară)
  • 1 lingură (cu vârf) – zahăr pudră
  • 1 baton de scorțișoară
  • 400 ml. – lapte de vacă
  • 50 ml. – smântână dulce de 10%

Pentru servit:

  • Zefir alb

Dificultate: Mică

Timp de pregătire: 0

Timp de gătire: 10 minute

Timp total: 10 minute

Număr de porții: 2

Mod de preparare:

1. Pune laptele, smântâna dulce și batonul de scorțișoară într-o cratiță mică. Pune cratița la foc mare pentru 5-6 minute sau până ajunge la punctul de fierbere.

2. Ia cratița de pe foc scoate din lapte batonul de scorțișoară și pune în el cacao, zahărul pudră și ciocolata neagră. Lasă să stea circa o minută, după care cu ajutorul unui tel amestecă până ciocolata și celelalte ingrediente se vor topi complet.

3. Pune cratița din nou la foc mare pentru o minută, ca ciocolata să se înfierbântă.

4. Toarnă ciocolata în căni potrivite și pune deasupra câteva bucăți mici de zefir alb. Mai poți decora și cu ciocolată rasă sau cacao cernută. Poftă bună.

 

Dacă pregătiți această rețetă, nu uitați să o fotografiați și utilizați hashtag-ul #valeriesfood

3 Comments

  1. imi place tare canutza

  2. Pingback: 9 REȚETE PE CARE SĂ LE PREGĂTEȘTI IARNA – Valerie's Food

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*