CIORBĂ CU SFECLĂ ROȘIE

Bună ziua dragi cititori. Astăzi am gătit o ciorbă cu sfeclă roșie. Pot să vă spun ferm că este una sănătoasă, nu prăjesc nimic și nici nu adaug ulei. Dar credeți-mă este gustoasă. O fac des și mereu îmi iese așa cum îmi doresc. Nu pun borș acru pentru că îmi place gustul dulciu ce vine de la legume. Plus la aceasta nu aveți multă treabă la ea. Este o rețetă rapidă și ușoară. Dacă doriți mai puteți adăuga varză, rădăcină de pătrunjel, rădăcină de țelină sau orice altceva vă place. În schimb dacă vă place gustul puțin mai acrișor adaugați sucul de la ½ de lămâie. Sper să vă placă și vă doresc poftă mare.

Ingrediente:

  • 2 sfecle roșii medii (circa 400 gr.)
  • 1 ceapă medie
  • 4 cartofi (circa 350 gr.)
  • 1 morcov mare (de circa 200 gr.)
  • 1 cățel de usturoi (mare)
  • 2 litri de apă plată
  • 1 legătură de pătrunjel proaspăt
  • Sare și piper negru

Pentru servit:

  • Smântână

Dificultate: Mic spre mediu

Timp de pregătire: 10 minute

Timp de gătire: 35 minute

Timp total: 45 minute

Număr de porții: 6

Mod de preparare:

  1. Curăță de coajă și spală toate legumele.
  2. Taie ceapa cubulețe mici.
  3. Dă morcovul și sfecla roșie prin răzătoare și pune-le în farfurii diferite.
  4. Taie cartofii cubulețe medii.
  5. Pune o cratiță încăpătoare cu apă la foc mare. Când începe apa să clocotească adaugă ceapa și usturoiul întreg. Dă focul la mediu și lasă să fiarbă 4-5 minute. După care adaugă morcovul și o linguriță plină de sare. Mai fierbe circa 7 minute.
  6. Pune cartofii, lasă-i să stea 3-4 minute după care adaugă sfecla roșie. Lasă totul să fiarbă până cartofii vor fi gata.
  7. Când cartofii sunt gata, gustă ciorba și vezi dacă mai are nevoie de sare. Condimenteaz-o și cu puțin piper negru. (Scoate usturoiul din ciorbă).
  8. Toacă mărunt pătrunjelul și adaugă-l în ciorbă, stinge focul, acoperă cratița cu un capac și lasă să stea circa 5 minute înainte să-l servești.
  9. Toarnă ciorba în boluri și servește cu smântână. Poftă bună.

Dacă pregătiți această rețetă, nu uitați să o fotografiați și utilizați hashtag-ul #valeriesfood

7 Comentarii

  1. Draga Valeria, este extrem de nesanatos sa gatesti sau sa servesti mincarea in vase de aluminiu. In rest rereta e simpla, accesibila si ciorba gustoasa. Succese in continuare la blog si in bucatarit.

    • Bună Elena 🙂 Mulțumesc de informație și de urări de bine. Îți doresc un An Nou cât mai delicios!

    • Da buneii , parinții nostri în ce au gatit?! 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️
      Imi inchipui ca , cratitele din ziua de azi care ajung și la 100€ sunt sanatoase tun 😅
      Numai cu rautați sa arunce lumea în ziua de astazi .

      Valeria eu te urmaresc cu drag si apreciez munca care o depui zi de zi, iar retetele tale sunt fenomenale ( mereu gasesti cea mai usoara forma de realizat)❤️❤️❤️

  2. Intr-adevăr e deosebita rețeta, prin faptul ca nu se folosesc prăjeli, si ulei, dar iese, absolut delicioasa.Si mai ales minunata pentru copii.

    • Valerie's Food

      Mă bucur că îți place varianta mea de CIORBĂ CU SFECLĂ ROȘIE. Eu o pregătesc deja de ceva timp și nu-mi mai închipui să prăjesc legumele.

  3. Chiar e foarte buna ciorba! E pentru prima data cind am pregatit-o fara sa prajesc ceva si intr-a adevar iesa tare delicioasa! Mersi de reteta!

  4. Multumesc de receta! Prima data pregatesc bors rosu fara ulei, tocmai bunbpentru fiica mea care este la dieta.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*