BURGER CU CARNE DE PORC, BOSTAN ȘI MORCOVI

Bună ziua dragilor. Astăzi am pregătit niște burgeri excepționali. Sunt suculenți, delicioși și sățioși. Puteți servi burgerul alături de o salată de frunze sau orice altceva doriți. Este o rețetă ideală mai ales pentru wekeend când doriți să mâncați ceva mai deosebit. Nu ezitați să îl pregătiți, chiar merită. Eu vă doresc o zi cât mai frumoasă și poftă bună.

Ingrediente:

  • 800 gr. – carne tocată de porc
  • 4 chifle din făină de secară cu semințe
  • 2 morcovi (subțiri de circa 100-150 gr. fiecare)
  • 400 gr. – dovleac
  • 4 felii subțiri de mozzarella
  • Sare și piper negru
  • Ulei de măsline sau de floarea soarelui

Pentru sos de cașcaval

  • 100 gr. – cașcaval topit
  • 1 linguriță – muștar iute
  • 1 linguriță – ardei chilli mărunțit
  • 4 linguri – apă
  • Sare

Dificultate: Medie

Timp de pregătire: 5 minute

Timp de gătire: 30 minute

Timp total: 35 minute

Număr de porții: 4

Mod de preparare:

  1. Taie 4 felii de dovleac să fie aproximativ de mărimea unei chifle. Taie morcovii în jumătate. Pune legumele tăiate într-o tavă, condimentează-le cu sare și piper negru, stropește cu 2 linguri de ulei și amestecă puțin. Pune-le în cuptorul preîncălzit la 190 de grade C pentru 20-25 de minute.
  2. Între timp pregătește sosul: Într-un ceaun mic sau o cratiță pune cașcavalul, muștarul, ardeiul, apa și condimentează cu puțină sare. Pune ceaunul sau cratița la foc mic și lasă să se topească bine cașcavalul și amestecă din când în când până vei primi un sos lichid. Ia sosul de pe foc.
  3. Pune o tigaie încăpătoare la foc mic spre mediu. Între timp formează chiftelele. Împarte carnea tocată în 4 și modelează chiftelele. Fiecare chiftea ar trebui să fie de dimensiunea chiflei în care urmează să fie plasată și să aibă 1-1,5 cm. grosime. Apasă cu degetul mare de la mână în mijlocul chiftelei pâna se formează o adâncitură. Procedând astfel, eviți îngroșarea lor în timpul gătirii. Codimentează-le cu sare și piper pe ambele părți și pune-le pe tigaia încinsă cu 2 linguri de ulei și prăjește-le 7-8 minute pe fiecare parte.
  4. Între timp cât se prăjesc chiftelele taie chiflele în 2 și pune-le pe o tavă de copt și dă-le în cuptorul încălzit la 190 de grade C timp de 4-5 minute pentru a se rumeni puțin.
  5. După ce ai întors chiftelele pe cealaltă parte, în ultimele minute de gătire acoperă-le cu o felie de mozzarela și acoperă tigaia cu un capac pentru ca să se topească cașcavalul.
  6. Asamblează burgerul: Unge partea de jos a chiflei cu ¼ din sosul de cașcaval, deasupra așează chifteaua de carne cu cașcaval, pune câte 1 felie de dovleac copt și ½ dintr-un morcov copt și acoperă cu cealaltă felie de chiflă. Poftă bună.

Sugestii:

  • Acești burgeri îi puteți găti și pe un grătar sau pe o tigaie grill.

Dacă pregătiți această rețetă, nu uitați să o fotografiați și utilizați hashtag-ul #valeriesfood

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*