PASTE CU CIUPERCI ȘI ROȘII USCATE ÎN SOS CREMOS

Bună ziua dragilor. Astăzi am gătit paste într-un sos cremos, cu ciuperci și roșii uscate. Roșiile uscate sunt cu mult mai aromate decât cele proaspete, datorită acestora am obținut un sos mai gustos. Vă îndemn să pregătiți această rețetă delicioasă că sigur o să vă placă. Vă doresc o zi cât mai frumoasă și poftă bună.

Ingrediente:

  • 350 gr. – paste de tip bavetti sau spaghetti
  • 250 gr. – ciuperci Champignon brun (de dimensiuni mici)
  • 100 gr. – roșii uscate în ulei
  • 300 gr. – supă de pui
  • 1 lingură cu vârf – smântână de 20%
  • 3 linguri – parmezan ras și încă puțin pentru presărat
  • 2 căței de usturoi
  • 1 linguriță – busuioc proaspăt
  • Sare și piper negru

Dificultate: Mică spre Mediu

Timp de pregătire: 5 minute

Timp de gătire: 20 minute

Timp total: 25 minute

Număr de porții: 4

Mod de preparare:

  1. Pune într-un castron încăpător apă la fiert.
  2. Între timp pregătește toate ingredientele: feliază fin ciupercile, taie mărunt roșiile uscate, mărunțește usturoiul.
  3. Pregătește sosul: Încinge o tigaie la foc mare, adaugă 2 linguri de ulei din roșiile uscate sau pune ulei de măsline sau de floarea soarelui. Adaugă ciupercile și rumenește-le puțin circa 3 minute după care adaugă roșiile și usturoiul mărunțit și călește tot circa o minută. Adaugă supa de legume, dă focul la mediu și lasă lichidul să se reducă în jumătate. Între timp apa trebuie să clocotească, atunci adaugă o linguriță de sare și pastele și lasă-le să fiarbă circa 7-9 minute sau conform instrucțiunilor de pe ambalaj. După ce sosul s-a mai redus adaugă smântâna, parmezanul, busuiocul și piper negru după gust. Amestecă tot și lasă sosul să fiarbă circa 3-4 minute. Ia undeva 100 de ml. din apa unde fierbe pastele și toarn-o în sos.
  4. Când pastele au fiert, scurgele de apă și adaugă-le în sos. Dă focul mai tare și amestecă tot împreună câteva secunde, în aceste timp pastele se vor încorpora în sos.
  5. Servește pastele imediat și presară deasupra puțin cașcaval ras.

Sugestii:

  • În caz că nu ai supă proaspătă de legume, la 300 ml. de apă adaugă ½ de cub concentrat de supă de legume sau de pui.
  • Sosul nu l-am condimentat cu sare deoarece supa de legume, roșiile uscate și parmezanul sunt destul sărate.

=

Dacă pregătiți această rețetă, nu uitați să o fotografiați și utilizați hashtag-ul #valeriesfood

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*